Αναρτήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) η πρόταση για την ανατιμολόγηση 9.522 σκευασμάτων που κυκλοφορούν στη χώρα.

Η εν λόγω πρόταση προέκυψε έπειτα από διαβούλευση με τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Θα αξιολογηθεί από το υπουργείο Υγείας και αναμένεται να πάρει τη μορφή δελτίου τιμών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με την έκδοση του δελτίου, η χώρα μας εφαρμόζει τη μνημονιακή υποχρέωση για δύο δελτία τιμών σε ετήσια βάση, καθώς και την ανάγκη για περαιτέρω έλεγχο των τιμών.

Με την παρέμβαση αυτή, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι θα υπάρξουν μειώσεις τιμών, οι οποίες θα κυμανθούν μεσοσταθμικά μεταξύ 35,% και 5%.

Χάρη σε πρόσφατη παρέμβαση, δεν αναμένεται μείωση τιμής άνω του 15%, ενώ η τιμή προστασίας είναι τα 9 ευρώ για τα πρωτότυπα σκευάσματα και 5,5 ευρώ για τα γενόσημα.

ΔΗΜ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει στον οργανισμό με το χρόνιo stress
Σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα: Επτά άγνωστες αιτίες
215η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στη Νίσυρο