Μήνυμα ενάντια στο στίγμα και στον κοινωνικό αποκλεισμό, που υποσκάπτουν το δικαίωμα στη θεραπεία και στην επανένταξη στην κοινωνία, στέλνει το ΚΕΘΕΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου, ο εξαρτημένος ζητεί μια δεύτερη ευκαιρία. Του τη δίνουμε.

Στηρίζουμε το δικαίωμά του σε θεραπεία και επανένταξη, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην αξιοπρέπεια. Γιατί, χωρίς εμάς αποκλείεται.

Το ΚΕΘΕΑ μας περιμένει στις ανοιχτές εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου σε ολόκληρη την Ελλάδα. Χωρίς εσένα αποκλείεται…

Αθήνα

ΚΕΘΕΑ Άλφα, ΚΕΘΕΑ Διάβαση, ΚΕΘΕΑ Mosaic, ΚΕΘΕΑ Νόστος - Εξάντας, ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, ΚΕΘΕΑ Στροφή, Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης.

Κεντρική εκδήλωση: Το ΚΕΘΕΑ στη Στέγη, RELOAD η τέχνη της απεξάρτησης. Τέχνη και απεξάρτηση συναντιούνται κάτω από την ίδια Στέγη.

Για δύο μέρες, στις 22 και 23 Ιουνίου, οι δημιουργικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ φιλοξενούνται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Μουσική, θέατρο, εικαστικά, ταινίες μικρού μήκους: Ένα διήμερο τέχνης, ελπίδας και αυθεντικής επικοινωνίας με το πάθος για δημιουργία, που αφυπνίζεται όταν οι άνθρωποι αλλάζουν ζωή και διεκδικούν μια ισότιμη θέση στην κοινωνία.

Οι εικαστικές εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δημιουργικών ομάδων που λειτουργούν στο πλαίσιο των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ.

Δροσοπούλου 41, Κυψέλη, 24 Ιουνίου (20:30).

Περίπατος – ξενάγηση στην Κυψέλη συνοδεία ζωντανής μουσικής με την επιστημονική αρωγή του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και της Μ.Κ.Ο Monumenta.

ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, Πλατεία Βαρβακείου, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά στην οδό Αθηνάς, 22 Ιουνίου (13:00 – 17:00).

Θεσσαλονίκη

ΚΕΘΕΑ Ιθάκη - Μέγαρο Μουσικής - Λευκός Πύργος- Κατσάνειο Γυμναστήριο, 26 Ιουνίου (9:00). Ποδηλατοδρομία από το ΚΕΘΕΑ Ιθάκη, με τερματισμό το Κατσάνειο όπου το θεραπευτικό πρόγραμμα διοργανώνει Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Τζούντο.

Βόλος

ΚΕΘΕΑ Πιλότος - Πολυχώρος Εκπαίδευσης “Άξιον Εστί” στην Άλλη Μεριά Βόλου, 22 Ιουνίου (21:30). Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

Ιωάννινα

ΚΕΘΕΑ Ήπειρος - Σχολές ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού, 25 - 26 Ιουνίου (19:00). Τουρνουά 5Χ5 σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Καλαμάτα

ΚΕΘΕΑ Κύτταρο - Λιμένας Καλαμάτας, 25 Ιουνίου (21:00 – 23:00). Συναυλία στον, με τον Δημήτρη Κοργιαλά και το συγκρότημα Jukebox.

Ναύπλιο

ΚΕΘΕΑ Κύτταρο - Κεντρική πλατεία, 26 Ιουνίου (19:00 – 23:00). Ενημέρωση, διαδραστικά παιχνίδια, ζωγραφική, θεατρικό δρώμενο

Πάτρα

ΚΕΘΕΑ – Οξυγόνο - Ψυλαλώνια, 26 Ιουνίου (21:00). Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Κάπως έτσι». Ενημερωτικό περίπτερο (19:00 - 22:00).

Ηράκλειο

ΚΕΘΕΑ Αριάδνη - Τεχνόπολις, Αμμουδάρα, 24 Ιουνίου (21:15). Συναυλία με τους STAVENTO

Χανιά

ΚΕΘΕΑ Αριάδνη - Γιαλί Τζαμίσι, Ενετικό Λιμάνι Χανίων, 26 Ιουνίου (20:00). Θεατρικό δρώμενο από το Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη και μουσική παράσταση από το Μουσικό Σχολείου Χανίων και ομάδα μελών του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.

ΚΕΘΕΑ Αριάδνη - Δημαρχείο Ιεράπετρας, 25 - 26 Ιουνίου (18:00). Basket Street Ball με την υποστήριξη του Δήμου Ιεράπετρας.

Μυτιλήνη

ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης - Θεατράκι μαρίνας Μυτιλήνης, 19 Ιουνίου (21:00). Συναυλία με το συγκρότημα “Χορδές” του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ, τον Μάκη Ψαραδέλλη και τους φίλους του. Στην εκδήλωση  συμμετέχουν ο Ιστιοπλοϊκός Σύλλογος Μυτιλήνης και τοπικοί σύλλογοι.

ΔΗΜ.Κ.