Στη Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που ασχολήθηκε με το νομοσχέδιο για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς την Ευρωπαϊκή Οδηγία σε ότι αφορά τα προϊόντα καπνού, συμμετείχε την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος.

Ο κ. Βλασταράκος υποστήριξε τη θέση του ΠΙΣ σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου.

Άποψη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είναι ότι ο Νόμος που αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους πρέπει να εφαρμόζεται με αυστηρότητα. Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία όχι μόνο του καπνιστή αλλά και του μη καπνιστή που εκτίθεται στον καπνό, ενώ σχετίζεται με σειρά παθήσεων (αναπνευστικό, καρδιαγγειακό κλπ) ιδιαίτερα επιβλαβών για κάθε άνθρωπο και κοστοβόρων για το Σύστημα Υγείας, το οποίο πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε επίσης την ανάγκη επικαιροποίησης του πρωτοκόλλου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πάταξη του παραεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Οι λεκτικές επισημάνσεις των βλαβερών επιδράσεων που πρέπει να συνοδεύουν τα καπνικά προϊόντα για τη βλάβη που προκαλούν στην υγεία, είναι σημαντικές.

Σύμφωνα με έρευνες, το 76% των Ελλήνων αισθάνεται θυμό για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν εφαρμόζει τον Νόμο για τη προστασία από το παθητικό κάπνισμα.
Επίσης, το 78% των Ελλήνων πιστεύει ότι η μη εφαρμογή του Νόμου προστασίας από το παθητικό κάπνισμα, αποτελεί σημείο πολιτιστικής υποβάθμισης της χώρας μας.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σωματείο εργαζομένων "Αττικόν": Οφείλονται στο προσωπικό 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!
Nikol Panagiotou for Celebrate Love: Η μόδα περπατά για την ψυχική υγεία
Ρύζι, πατάτες και ζυμαρικά: Ποιο είναι χειρότερο για το σάκχαρο;