Μεγάλο αριθμό προσλήψεων στον χώρο της Υγείας, ο οποίος ανέρχεται σε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές τους επόμενους μήνες, εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι τα 246 εκατομμύρια ευρώ, που θα πάρει από τους καναλάρχες, θα διατεθούν για την επέκταση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, με την παροχή επιπλέον 60.000 σχολικών γευμάτων για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, στους πιο φτωχούς δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το πρόγραμμα θα καλύπτει συνολικά 260.000 μαθητές σε όλη τη χώρα.

Στοχεύει στην πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στη χρηματοδότηση ενός προγράμματος, με τίτλο “Γυρίζουμε Ελλάδα”, το οποίο έχει ως σκοπό να δώσει κίνητρα επιστροφής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση και στον τομέα της Υγείας, λέγοντας ότι μέρος των χρημάτων θα δοθεί στα νοσοκομεία και για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωσή του ότι στους επόμενους μήνες θα γίνουν 10.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία, τις οποίες ιεράρχησε ως εξής:

Αρχικά, θα καλυφθούν 985 κενές οργανικές θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

Στη συνέχεια, θα καλυφθούν άλλες 2.500 κενές οργανικές θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ.

Ειδικευμένοι

Θα ακολουθήσει η πρόσληψη 760 ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ, ενώ παράλληλα θα καλυφθούν 585 θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα απλοποιηθεί η διαδικασία τοποθέτησης των επικουρικών γιατρών.

Τους επόμενους μήνες, θα ενταχθούν σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ, 4.000 νοσηλευτές και προσωπικό τεχνικής υποστήριξης. Το πρόγραμμα είναι δωδεκάμηνες διάρκειας.

Δημ.Κ.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σωματείο εργαζομένων "Αττικόν": Οφείλονται στο προσωπικό 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!
Nikol Panagiotou for Celebrate Love: Η μόδα περπατά για την ψυχική υγεία
Ρύζι, πατάτες και ζυμαρικά: Ποιο είναι χειρότερο για το σάκχαρο;