Κίνηση με υψηλή σημειολογία θεωρούνται οι αλλαγές στην ηγεσία της Novartis Hellas.

Μία Γερμανίδα οικονομολόγος, με αξιόλογη πορεία στην εταιρεία, αναλαμβάνει τα ηνία της Novartis Hellas, σε μία περίοδο σημαντικών ερευνών σε Ελλάδα και ΗΠΑ για τις πρακτικές προώθησης που ακολούθησε στο παρελθόν η εταιρεία.

Από την 1η Μαΐου, η Susanne Kohout αναλαμβάνει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στην επιχειρησιακή μονάδα Pharmaceuticals της Novartis Hellas.

Διαδέχεται τον Riccardo Canevari, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος μετακινείται σε νέο ηγετικό ρόλο στις ΗΠΑ, ως Senior Vice President και Global Brand Lead στην επιχειρησιακή μονάδα Ογκολογίας.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, η εκτελεστική επιτροπή της μητρικής Novartis αναμένεται να συνεδριάσει, προκειμένου να εκλέξει και τον πρόεδρο του ελληνικού τμήματος.

Η κ. Kohout έχει σημαντικές πιθανότητες να αναλάβει και τη συγκεκριμένη θέση.

Η επιλογή της δεν είναι καθόλου τυχαία. Πρόκειται για ένα δυναμικό και έμπειρο στέλεχος της πολυεθνικής, που καλείται να διαχειριστεί μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για το ελληνικό σκέλος της εταιρείας.

Έχει υπηρετήσει σε πολλές θέσεις αυξημένης ευθύνης, τόσο της Novartis στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, όσο και της Procter & Gamble στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στο Λουξεμβούργο και στη Σκανδιναβία.

Πριν από την άφιξή της στην Ελλάδα, έχει ενημερωθεί πολύ καλά για τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ και στη χώρα μας.

Εσωτερικός

Θα ενημερωθεί περαιτέρω από στελέχη της Novartis Hellas, όπου τους τελευταίους μήνες διενεργείται εσωτερικός έλεγχος για την πολύκροτη υπόθεση που απασχολεί τις δικαστικές αρχές.

Στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας έχουν επισκεφθεί την έδρα της εταιρείας, στη Μεταμόρφωση, από όπου πήραν μία σειρά από έγγραφα, τα οποία σχετίζονται με την υπό διερεύνηση υπόθεση.

Από την πλευρά του, ο Riccardo Canevari αποχωρεί από ένα “καυτό” σημείο της εταιρείας, την Ελλάδα, προκειμένου να μετατεθεί σε ένα ακόμη πιο “καυτό”, τις ΗΠΑ.

Οι δικαστικές αρχές της χώρες και το FBI διενεργούν έρευνα για τις πρακτικές προώθησης της εταιρείας, έπειτα από μαρτυρία στελεχών της Novartis Hellas.

Έρευνα

Πηγές από την εταιρεία αναφέρουν πως η μετακίνηση Canevari στις ΗΠΑ δείχνει πως η Novartis δεν έχει να φοβηθεί τίποτε για την υπόθεση, καθώς στέλνει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος στη χώρα όπου διενεργείται η πιο σοβαρή έρευνα.

Υπάρχουν, ωστόσο, και αιτιάσεις σχετικά με το εάν η απομάκρυνσή του είναι ουσιαστικά μία “δυσμενής” μετάθεση, έπειτα από την έρευνα που ξεκίνησε επί των ημερών του.

Θεωρητικά, η περίοδος που ερευνάται είναι έως το 2016 και τον αφορά, καθώς ο κ. Canevari βρίσκεται τριάμισι χρόνια στο τιμόνι της Novartis Hellas.

Πηγές από την εταιρεία, πάντως, επιμένουν πως αναβαθμίζεται, καθώς ο τομέας Ογκολογίας και μάλιστα στις ΗΠΑ, στην οποία μετατίθεται, αποτελεί κορυφή για την εταιρεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο