Τέλος στο ακανθώδες πρόβλημα της καθυστέρησης στη διενέργεια των εξετάσεων που αφορούν στη διάγνωση - επιβεβαίωση της HIV λοίμωξης φιλοδοξεί ότι έβαλε το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά και την υπογραφή της σύμβασης με το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Ρετροϊών.  

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) η υπογραφή της σύμβασης για το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Ρετροϊών παρουσία του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, κ. Μ-Α Δημόπουλου, του Προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής, κ. Θ. Ρόζενμπεργκ, καθώς και της επίκουρης καθηγήτριας και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Μ. Καντζανού. 

Με τη σύμβαση αυτή, το ΚΕΕΛΠΝΟ ολοκληρώνει το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών εξέτασης για το HIV/AIDS με τέσσερα Εργαστήρια / Κέντρα Αναφοράς, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο ακανθώδες πρόβλημα της καθυστέρησης στη διενέργεια των εξετάσεων που αφορούν στη διάγνωση - επιβεβαίωση της HIV λοίμωξης καθώς και των εξετάσεων εργαστηριακής παρακολούθησης με τον προσδιορισμό ιικού φορτίου και ελέγχου γονοτυπικής αντοχής HIV-1 στην αντιρετροϊκή αγωγή για τα άτομα που ζουν με τον HIV/AIDS.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου