Αρνούνται να μετάσχουν στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων 50.000 εργαζόμενοι στην Υγεία και την Πρόνοια.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΔΗΝ), τη Δευτέρα παρήλθε η προθεσμία υποβολής των φύλλων αξιολόγησης, με το 97% των εργαζομένων να έχουν γυρίσει την πλάτη στη διαδικασία.

Η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης «πέρασε» τροπολογία, με την οποία οι προϊστάμενοι Α’ και Β’ αξιολογητές πρέπει να συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης των απεργών υπαλλήλων και τα δικά τους.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως η διαδικασία δεν προχωρεί και πως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί  το πρώτο στάδιο επιλογής γενικών διευθυντών Δημόσιας Διοίκησης.

Η αξιολόγηση – σημειώνει – δεν γίνεται για να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρουν τα δημόσια νοσοκομεία:

«Εάν επιδίωκαν κάτι τέτοιο θα προσλάμβαναν το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να σταματήσουμε να εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης.

Ένας νοσηλευτής για 40 Ασθενείς σε κάθε κλινική ανά βάρδια με 800.000 οφειλόμενα ρεπό και οφειλόμενες κανονικές άδειες από το έτος 2012».

Κατηγορίες

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας καταγγέλλει πως στόχος είναι να κατηγοριοποιήσουν τους υπαλλήλους σε βαθμούς από το 1 έως το 100, ώστε να υπάρξουν μισθολογικές επιπτώσεις.

Επισημαίνει, επίσης, πως από τους 2.100 προϊσταμένους οργανικών μονάδων που διαθέτουν τα νοσοκομεία της χώρας επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης καρατομήθηκαν οι 800.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για μηχανισμό με κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που κάνει προγραφές προϊσταμένων μη αρεστών.

Δημ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;