Επίθεση κατά της διευθύνουσας συμβούλου της Roche Hellas εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με αφορμή την απόφαση της εταιρείας να αποσύρει από τη θετική λίστα το ογκολογικό φάρμακο Cotellic.

Έπειτα από την καταγγελία του υπουργού Υγείας, με ανάρτησή του στο facebook, ο Παύλος Πολάκης χαρακτηρίζει απαράδεκτη και εκβιαστική στην τακτική της Roche.

Θεωρεί πως “...είχε προγραμματίσει άλλα κέρδη λόγω της υψηλής τιμής, που της επέτρεπε 'ενεργητικές πολιτικές προώθησης' του φαρμάκου μέσω των γιατρών”...

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, με την αναγκαστική πρόσθετη έκπτωση 25% στα νέα φάρμακα για τα δύο πρώτα χρόνια κυκλοφορίας δεν της βγαίνει:

“Η CEO της εταιρείας στην Ελλάδα νομίζει πως είναι σε αποικία και πήρε τη δέουσα απάντηση στις συναντήσεις που είχαμε και τώρα απειλεί με απόσυρση! Το ίδιο της κάνει και θα πληρώσει η εταιρεία αυτή την κίνηση και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο”...

Nijs

Διευθύνουσα σύμβουλος της Roche Hellas είναι από τις 20 Απριλίου 2015 η Βελγίδα Anne Nijs.

Ο κ. Nijs προέρχεται από τη Pfizer, όπου εργάστηκε περίπου 15 χρόνια περίπου, σε διάφορες διευθυντικές θέσεις.

Διαθέτει εμπειρία 27 ετών στη φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία ξεκίνησε το 1991 σε διάφορες θέσεις στο τομέα των πωλήσεων της GlaxoWellcome στο Βέλγιο μέχρι το 2000.

Roche

Η Roche ξεκίνησε την παρουσία της στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του '30.

Σήμερα, εκπροσωπείται στη χώρα μας από δύο ανεξάρτητες εταιρείες, τη Roche (Hellas) AE, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο Φαρμάκων και τη Roche Diagnostics (Hellas) AE, που διαθέτει διαγνωστικά προϊόντα καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εργαστηριακών αναγκών.

Δημ.Κ.