Για τεράστιο πελατειακό κράτος με τους 7.500 παρόχους του ΕΟΠΥΥ, κατηγορεί ο Κώστας Μπαργιώτας τον Παύλο Πολάκη.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη σχολίασε πως οι αλλαγές που έρχονται στον ΕΟΠΥΥ με το Προεδρικό Διάταγμα 121, θίγουν τον Παύλο Πολάκη σε ένα σημείο, αλλά έχει αποδείξει πως ξέρει τι κάνει:

“Είναι ένας από τους ικανοτέρους πολιτικούς της κυβέρνησης στην δημιουργία πελατειακών σχέσεων και πελατειακών κόλπων.

Η αλλαγή στον ΕΟΠΥΥ τον θίγει ως ένα σημείο, αφού ο ΕΟΠΥΥ διαχειρίζεται 5 με 5,5 δισ. ευρώ τον χρόνο και έχει εκ των πραγμάτων μια τεράστια πολιτική ισχύ.

Ο κ. Πολάκης έχει αποδείξει ότι ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Διορίζει και δημιουργεί νέες σχέσεις εξάρτησης με νέους συμβασιούχους οι οποίοι, πλέον, είναι 7.500 στο Δημόσιο, προερχόμενοι από τις εταιρίες catering και καθαριότητας σε όλο τον δημόσιο τομέα”.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαργιώτα, αυτή είναι μία τεράστια “μπίζνα”, με την έννοια της πελατειακής λογικής και του ρουσφετιού, η οποία δεν έχει ξανασυμβεί σε αυτό το βαθμό τα τελευταία δέκα χρόνια.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται στον ΕΟΠΥΥ, σημείωσε πως συγκροτήθηκε ως ένας Οργανισμός διαχείρισης των χρημάτων των Ταμείων που αποτελούνται κυρίως από εισφορές των εργαζομένων.

Μυωπία

Η λογική του ήταν να λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας που θα αγόραζε υπηρεσίες χωρίς, όμως, τα γυαλιά μυωπίας που φορά το ελληνικό δημόσιο:

“Το να περάσει αυτός ο ανεξάρτητος οργανισμός στην πλήρη δικαιοδοσία του υπουργού, μας πηγαίνει 30 χρόνια πίσω στο κράτος - αφέντη και τον πολίτη - πελάτη.

Όταν ο υπουργός έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι και μπορεί να κατευθύνει τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ εκεί που θέλει, να κάνει χάρες για πολιτικούς λόγους και αυτό είναι μια σοβαρή οπισθοδρόμηση”.

Ο βουλευτής τόνισε πως αυτή δεν είναι πολιτική που μπορεί να βγάλει το πολιτικό σύστημα από την κρίση.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γερμανία: νόμιμη η μερική χρήση κάνναβης από 1η Απριλίου
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία