Προβλήματα στη λειτουργία του ανελκυστήρα και του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο της Άρτας, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα και η Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΔΗΝ).

Το σωματείο εργαζομένων κάνει λόγο για συνεχόμενα προβλήματα στο νοσοκομείο (ολόκληρη η ανακοίνωση πιο κάτω), ενώ το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για διακομιδές ασθενών σε άλλες πόλεις, προκειμένου να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία.

Από την ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλεται πως ο αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος εδώ και ένα μήνα, ενώ ο ιδιωτικός της πόλης δεν λειτουργεί.

Οι ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά διακομίζονται στην Πρέβεζα και στα Ιωάννινα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να υποβάλλονται σε κινδύνους.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, το περασμένο Σάββατο, 24χρονος τραυματίστηκε εξαιτίας πτώσης από μεγάλο ύψος. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Άρτας με σοβαρά τραύματα (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις).

Ο αξονικός δεν λειτουργούσε. Οι γιατροί, ωστόσο, δεν είχαν επιλογή, καθώς η κατάσταση του τραυματία δεν επέτρεπε την διακομιδή για αξονική στα Ιωάννινα.

Τον εξέτασαν χειρουργικά στα τυφλά για εσωτερική αιμορραγία, με μεθόδους που παραπέμπουν σε εποχές πριν ανακαλυφθούν τα διαγνωστικά μηχανήματα.

Τελικά, υπήρχε εσωτερική αιμορραγία. Ο 24χρονος χειρουργήθηκε και σώθηκε, χάρη στην επαγγελματική ευσυνειδησία και την επιστημονική κατάρτιση των γιατρών.

Ασανσέρ

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως πολλά προβλήματα παρατηρούνται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και με τα ασανσέρ του νοσοκομείου, τα οποία εμφανίζουν συνεχώς βλάβες.

Οι ασθενείς – σημειώνει – ταλαιπωρούνται ακόμη και όσοι μεταβαίνουν από τους θαλάμους στο χειρουργείο προκειμένου να χειρουργηθούν.

Οι ασθενείς, συνοδοί και προσωπικό ταλαιπωρούνται ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες.

Οι μηχανισμοί χρειάζονται αντικατάσταση, αλλά γίνονται μικροεπισκευές και πάλι σε λίγες ημέρες τίθενται εκτός λειτουργίας.

Σκουπίδια

Όταν είναι χαλασμένα, όπως την προηγούμενη εβδομάδα, στο ίδιο ασανσέρ που μεταφέρονται ασθενείς με φορεία, μεταφέρονταν σκουπίδια, τρόφιμα.

Την περασμένη Δευτέρα, το προσωπικό κλείστηκε στο ασανσέρ των φορείων, το οποίο επί μισή ώρα πηγαινοερχόταν από τον τέταρτο όροφο στο υπόγειο.

Το νοσοκομείο της Άρτας έχει ζεστό νερό μόνο το πρωί, για οικονομία στο πετρέλαιο.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή