Αρνητικά φαίνεται πως εξελίσσεται για τη χώρα μας η υποψηφιότητα για την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, από τη μυστική ψηφοφορία, που έγινε τη Δευτέρα, η Αθήνα έμεινε εκτός του δεύτερου γύρου, στον οποίο περνούν το Μιλάνο, το Άμστερνταμ και η Κοπεγχάγη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Spiegel είχε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε συμφωνία Μέρκελ – Τσίπρα, ώστε η Ελλάδα να πάρει την έδρα του ΕΜΑ και η Γερμανία την έδρα της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται ο δεύτερος γύρος ψηφοφορίας και ενδεχομένως και ο τρίτος.

Σύμφωνα, πάντως, με μεγάλη βρετανική στοιχηματική εταιρεία, φαβορί για την έδρα του ΕΜΑ είναι το Μιλάνο, ακολουθούμενο από τη Μπρατισλάβα (έχει αποκλειστεί) και το Άμστερνταμ.

Σε σχετικό άρθρο του Economist, επισημαίνεται πως η μετεγκατάσταση του EMA δεν είναι η μόνη αιτία ανησυχιών για τη φαρμακευτική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχέδια 

Με πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο, οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης εάν το Ηνωμένο Βασίλειο καταλήξει να λειτουργεί εκτός των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα φάρμακα.

Η Healthcare Distribution Association (HDA UK) έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της προμήθειας φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit, κάτι που σίγουρα δεν θα βοηθήσει με τη μετεγκατάσταση του EMA.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία και η ψηφιακή ζωή των εφήβων
ΕΛΙΚΑΡ: Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι σε Καρδάμυλα και Βολισσό Χίου
Δραματικές οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα δημόσια νοσοκομεία.