Με το…αριστερό μπήκε το 2018 στο “Δρομοκαΐτειο”.

Η πρωτοχρονιάτικη εφημερία συνδυάστηκε με μεγάλο φόρτο, τον οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ελάχιστο προσωπικό.

Σε κάθε τμήμα με 40 ασθενείς, υπήρχε μόλις μία νοσηλεύτρια, ενώ δεν έλλειψε και το φαινόμενο της καθήλωσης ασθενών.

Στη φωτογραφία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) φαίνεται ασθενής να είναι δεμένος στο κρεβάτι του κατά την προχθεσινή γενική εφημερία του “Δρομοκαΐτειου”.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ εγκαλεί τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί “παρακράτους”, καλώντας τον να τις ανακαλέσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, στα χρόνια των μνημονίων καταγράφεται τριπλασιασμός των εισαγωγών με εισαγγελική εντολή στα ψυχιατρεία.

Από τις 12.000 εισαγωγές που γίνονται σε ετήσια βάση, οι 7.800 αφορούν ακούσιες νοσηλείες.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει πως οι συνθήκες νοσηλείας είναι απερίγραπτες, με καθηλωμένους ασθενείς, διακίνηση ναρκωτικών, ξυλοδαρμούς και τραυματισμούς εργαζομένων και ασθενών.

Ελλείψεις

Στα τμήματα, νοσηλεύονται 35 ασθενείς, τους οποίους φροντίζουν μία ή δύο νοσηλεύτριες, ενώ 18.000 δεν γίνονται δεκτοί για νοσηλεία, λόγω έλλειψης κρεβατιών για οξέα περιστατικά.

Σε κάθε εφημερία, εκτιμάται πως καθηλώνονται 10 έως 15 ασθενείς.
Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται τοξικομανείς, άτομα με νοητική υστέρηση, αλκοολικοί και κακοποιοί.

Την κατάσταση αυτή καλούνται να αντιμετωπίσουν ελάχιστοι εργαζόμενοι, καθώς το 60% έως 70% των οργανικών θέσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών επαγγελματιών Υγείας είναι κενές.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου