Στην προκήρυξη εννέα θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Οι θέσεις αφορούν μονάδες από το σύνολο των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας, με εξαίρεση την 7η ΥΠΕ της Κρήτης.

Οι θέσεις ανά ΥΠΕ έχουν ως εξής:

1η ΥΠΕ Αττικής

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός – Οφθαλμιατρείο Αθηνών - Πολυκλινική”, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα “Οφθαλμιατρείο”, αναπληρωτής διοικητής.

Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας “Κωνσταντοπούλειο – Πατησίων”, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα “Πατησίων”, αναπληρωτής διοικητής.

2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου

Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου “Ο Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος”, διοικητής.

3η ΥΠΕ Μακεδονίας

Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας “Ελένη Θ. Δημητρίου”, διοικητής.

4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης

Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Άγιος Παύλος”, αναπληρωτής διοικητής.

5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος

Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρύστου – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα Κάρυστος, αναπληρωτής διοικητής.

Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρύστου – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα Κύμη, αναπληρωτής διοικητής.

6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος

Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας, με αρμοδιότητα στην οργανική μονάδα της έδρας Αγρίνιο, διοικητής.

Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης “Η Ευαγγελίστρια”, αναπληρωτής διοικητής.

Προσόντα

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού.

Τα προσόντα τα οποία θα συνεκτιμηθούν από την επιτροπή επιλογής είναι τα εξής:

  • Διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά.
  • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική μονάδων υγείας ή άλλος συναφής τίτλος σπουδών στη διοίκηση και τα οικονομικά.
  • Εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες Υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες Υγείας.
  • Τουλάχιστον καλή γνώση της αγγλικής ή άλλης επίσημης γλώσσας της ΕΕ που αποδεικνύεται από σπουδές σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ή σχετικό πιστοποιητικό επάρκειας τουλάχιστον επιπέδου Β2.
  • Προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα επί πενταετία τουλάχιστον ή σχέση με τους Οργανισμούς Υγείας ως επαγγελματίας για μια δεκαετία τουλάχιστον.
  • Επαγγελματική διαδρομή, όπως προκύπτει από θέσεις που υπηρέτησε ο υποψήφιος, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώρισή του.
  • Τυχόν συστατικές επιστολές από προηγούμενους εργοδότες.
  • Προσωπικότητα και εκτίμηση δεξιοτήτων του υποψηφίου που απαιτούνται για τη θέση και η οποία θα προκύψει από την προφορική συνέντευξη και τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης.
  • Κοινωνικό έργο το οποίο αποδεικνύεται από τη συμμετοχή του υποψηφίου σε εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας.
  • Ηλικία μέχρι 65 ετών.

Ο κάθε υποψήφιος θα υποβάλει αίτηση μία φορά, σε μία εκ των δύο ΥΠΕ και η ΥΠΕ στην οποία θα υποβληθεί η αίτηση θα την διαβιβάσει στην άλλη και θα ενημερώσει σχετικά και την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα