Τις αντοχές των δημόσιων νοσοκομείων, δοκιμάζει η έξαρση των ιώσεων και της γρίπης που παρατηρείται στη χώρα.

Τα νοσοκομεία “Αττικόν” και “Ευαγγελισμός” σηκώνουν τεράστιο βάρος στη γενική τους εφημερία, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν “επικουρικά κρεβάτια” στους διαδρόμους.

Στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” αναπτύσσονται 120 ράντζα έπειτα από κάθε εφημερία και ξεκινά η επόμενη (τέσσερις μέρες αργότερα) χωρίς να έχουν απορροφηθεί οι πλεονάζοντες ασθενείς...

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία, έξι διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας, λόγω έλλειψης θέσης σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί πως το Κρατικό της Νίκαιας ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές για τους ασθενείς.

Εφημέρευε από τη Δευτέρα έως και το πρωί της Τρίτης και η κατάσταση ήταν ανυπόφορη για τους ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους που έτρεχαν πανικόβλητοι και δεν προλάβαιναν.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους και τις φωτογραφίες που παραθέτουν, το νοσοκομείο θυμίζει σήμερα εμπόλεμη ζώνη!

Προσήλθαν και εξετάστηκαν 1.500 έκτακτα περιστατικά και έγιναν 310 εισαγωγές.Ακόμη και το μεσημέρι της Τρίτης, οι υπεύθυνοι προσπαθούν να διευθετήσουν ασθενείς που εισήχθησαν.

Στην Β' Παθολογική, εισήχθηκαν 73 ασθενείς και οι 35 εξ αυτών νοσηλεύονται σε ράντζα. Γέμισαν οι διάδρομοι της κλινικής και τα ράντζα φτάνουν έως τις σκάλες.

Στην Α’ καρδιολογική κλινική, εισήχθηκαν 36 ασθενείς οι 20 εξ αυτών (σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά) βρίσκονται σε ράντζα στους διαδρόμους.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες, μετέτρεψαν τα αποδυτήρια των τραυματιοφορέων σε θάλαμο νοσηλείας, με τέσσερις ασθενείς.

Τα ράντζα φτάνουν έως την πόρτα που ανοιγοκλείνει και μπαινοβγαίνουν οι συνοδοί από την πλευρά του κήπου.

Έξι διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας μαζί με πολλούς άλλους ασθενείς.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, το πρωί της Τρίτης, 48 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονταν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ και οι μισοί περιμένουν πάνω από 5 ημέρες. Χθες εξυπηρετήθηκαν μόνο 6 περιστατικά.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γονίδια οικογένειας από την Κολομβία ίσως "φρενάρουν" τη νόσο Alzheimer
Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και σε ποιες τροφές τους βρίσκουμε
Περπάτημα: "Φάρμακο" κατά του πόνου στη μέση [μελέτη]