Με καταγγελίες και ανακαταμέτρηση των σταυρών, συγκροτήθηκε τελικά σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Πρόεδρος εξελέγη ο τέως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, α' αντιπρόεδρος η Άννα Μαστοράκου, β' αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, γενικός γραμματέας ο Γιώργος Ελευθερίου και ταμίας ο Βασίλειος Ψυχογιός.

Μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι οι: Χάρης Βαβουρανάκης, Δημήτρης Βαρνάβας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Παύλος Καψαμπέλης, Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, Χρήστος Παπάζογλου, Ανδρέας Παπανδρούλης, Παναγιώτης Παπανικολάου, Μιχαήλ Ψαλτάκος και Παναγιώτης Ψυχάρης.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είναι πλαστικός χειρουργός, τέως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας, ενώ από το 2000 είναι διδάκτωρ του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνεργάζεται με τα ιδιωτικά νοσοκομεία “Άγιος Λουκάς”, Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και Γένεσις.

Μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ με εκπαιδευτική άδεια από το Queen Victoria Hospital στην ενδοσκοπική πλαστική χειρουργική και απέκτησε τίτλο ειδικότητας τον Απρίλιο του 1995.

Ειδικεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική ως έμμισθος ειδικευόμενος σε νοσοκομεία της Αγγλίας από το 1991έως το 1996.

Από το 1987 έως το 1991 ειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική, Ορθοπεδική και ΩΡΛ στα στρατιωτικά νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης και στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και “Κεντρικό”.

Γεννήθηκε το 1963 στη Θεσσαλονίκη και μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Ενστάσεις

Η εκλογή του κ. Εξαδάκτυλου σκιάστηκε από ενστάσεις και από προσκείμενα στην παράταξη του νέου προέδρου στελέχη, όπως της Βαρβάρας Ανεμοδουρά και του Μανώλη Αλιφιεράκη.

Ακολούθησε επανακαταμέτρηση σταυρών από την εφορευτική επιτροπή, η οποία έδειξε μία σειρά λαθών.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρης Βαρνάβας κάνει λόγο για “βεβιασμένη απόπειρα του κ. Εξαδάκτυλου να συγκροτήσει διοικητικό συμβούλιο, χωρίς να έχουν επικυρωθεί τα αποτελέσματα των εκλογών”.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα