Να γίνουν νέες αρχαιρεσίες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), ζητεί ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

Ο Μανώλης Αλιφιεράκης (φωτογραφία) είναι μεταξύ εκείνων που έχουν κάνει καταγγελίες για σοβαρές παρατυπίες στην πρόσφατη διαδικασία για ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου στον ΠΙΣ.

Με επιστολή του, επισημαίνει πως έναν μήνα μετά τις εκλογές, η κατάσταση στον Σύλλογο παραμένει ασαφής:

“Πολλές είναι οι ενστάσεις, οι αμφιβολίες και η καταρράκωση του κύρους των εκλογών, κατ’ επέκταση ολόκληρου του ιατρικού κόσμου της χώρας”, αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Αλιφιεράκη, σε ό,τι τον αφορά, εκτός από την ένσταση την οποία κατέθεσε με δικηγόρο στο υπουργείο Υγείας, προτίθεται να προσφύγει και στα τακτικά δικαστήρια για τους εξής λόγους:

Η νομοθεσία προβλέπει δύο κάλπες. Μία για το διοικητικό συμβούλιο και την άλλη για το πειθαρχικό.

Σε άλλη παράγραφο της ίδιας νομοθεσίας περί εκλογών αναφέρεται ότι την ίδια μέρα γίνονται εκλογές και για την εξελεγκτική επιτροπή:

Αιθαίρετα

“Πώς, αυθαίρετα, θεωρήθηκε ότι η εξελεγκτική επιτροπή ψηφίζεται στην ίδια κάλπη και το ίδιο ψηφοδέλτιο με το διοικητικό συμβούλιο;”, αναρωτιέται, σημειώνοντας πως είναι ένα σοβαρό θέμα προς διερεύνηση.

“Κατά τη γνώμη μου, έχει τρωθεί καίρια το κύρος των εκλογών και απαιτείται νέα προσφυγή στις κάλπες”, σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΠΙΣ είχε πρόσφατα αναφέρει πως "όλα έχουν γίνει με σύννομο τρόπο" και πως προτίθεται ο ίδιος στείλει στο υπουργείο Υγείας για έγκριση το αποτέλεσμα της αρχαιρεσίας.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]
1 στους 2 υγειονομικούς θεωρούν μη ασφαλή την παρεχόμενη φροντίδα, λόγω των ελλείψεων [ανάλυση]