Ανησυχία προκαλούν τα διαδοχικά κρούσματα επιθέσεων σε ΑΤΜ δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), το τελευταίο συμβάν καταγράφηκε στο “Δρομοκαΐτειο” και περιελάμβανε σκηνές από...αστυνομική ταινία.

Στις 4.30 τα ξημερώματα, τέσσερα άτομα με φορτηγάκι εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου, σπάζοντας τα λουκέτα αφύλακτης πύλης.

Αποπειράθηκαν να κλέψουν το ΑΤΜ, το οποίο ήταν εγκατεστημένο εντός του χώρου των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.

Πάρκαραν το φορτηγάκι στην πίσω πλευρά του κτηρίου, έσπασαν το κάγκελο του παραθύρου ύψους τριών μέτρων, εισέβαλαν από το παράθυρο, διέλυσαν το ΑΤΜ.

Δεν κατάφεραν, όμως, να το φορτώσουν στο φορτηγάκι, καθώς ήταν βιδωμένο στο πάτωμα και χτύπησε ο συναγερμός.

Στον ήχο του συναγερμού πανικοβλήθηκαν. Μπήκαν στο φορτηγάκι και άρχισαν να οδηγούν πολύ επικίνδυνα στον περιβάλλοντα χώρο.

Το παρήγορο είναι πως δεν επιτέθηκαν στον φύλακα, ο οποίος είχε σπεύσει στο σημείο ακούγοντας τον θόρυβο.

Οι επίδοξοι κλέφτες, εγκατέλειψαν, τελικά, το φορτηγάκι στον ελαιώνα του Δρομοκαΐτειου και διέφυγαν.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως είναι η τρίτη φορά που προσπάθησαν να κλέψουν το ΑΤΜ του ίδιου νοσοκομείου.

Τις δύο πρώτες φορές (το 2018), που το μηχάνημα ήταν τοποθετημένο στον περιβάλλοντα χώρο κοντά στο θυρωρείο, το ανατίναξαν. 

Δάσος

Το “Δρομοκαΐτειο” είναι ανεπτυγμένο σε 400 στρέμματα δάσους, με διάσπαρτα νοσηλευτικά τμήματα.

Φυλάσσεται μόνο από εννέα φύλακες, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι και με την φύλαξη του θυρωρείου και με την φύλαξη των επειγόντων περιστατικών (δύο στην βάρδια).

Συχνά, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κλοπών, βίας και διακίνησης ναρκωτικών καθότι νοσηλεύονται πολλές φορές τοξικομανείς. Οι φύλακες είναι ελάχιστοι σε σχέση με τις ανάγκες.

Το συμβάν αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κλοπών και φαινομένων βίας και ανομίας που συμβαίνουν στα νοσοκομεία εξαιτίας της πλημμελούς φύλαξης.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, στο ΑΧΕΠΑ τα φαινόμενα ανομίας είναι καθημερινά και, εκτός από κλοπές, καταγράφονται ξυλοδαρμοί εργαζομένων από συνοδούς και ασθενείς...

Δημ.Κ.