Διαμάχη προκλήθηκε εδώ και δυο ημέρες για την λειτουργία του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και που το καλοκαίρι ο αριθμός τους πολλαπλασιάζεται. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων – ΠΟΕΔΗΝ σε επίσημη ανακοίνωσή της με γενικό τίτλο "Λουκέτο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Κυβερνητικό σχέδιο μετατροπής του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας. Κλείνει η χειρουργική κλινική και η Μονάδα του Τεχνητού Νεφρού" κατήγγειλε προχθές ότι πριν στεγνώσει η μελάνη του πρόσφατου Νόμου 4600/2015 άρθρο128 του Υπουργείου Υγείας που επιτρέπει με απλές αποφάσεις της Διοίκησης την μετακίνηση γιατρών στα Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, μπαίνει λουκέτο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και Κυπαρισσίας αποφάσισε να κλείσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ισχυριζόμενη ότι τοποθέτησε σε κενή Οργανική θέση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τον Συντονιστή Διευθυντή της χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Ο Συντονιστής Διευθυντής με απόφαση του Διοικητή της Καλαμάτας, βρίσκεται ήδη 4 ημέρες την εβδομάδα στη Καλαμάτα και μόνο μία ημέρα στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Χειρουργεία στην Κυπαρισσία γίνονται μόνο Τετάρτη. Τώρα σταματάνε και Τετάρτη, επισημαίνει η Ομοσπονδία, θεωρώντας αδιανόητη την τοποθέτηση σε κενή οργανική θέση της Διευθύντριας Νεφρολόγου από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και προειδοποιώντας ότι άλλος Νεφρολόγος ιατρός δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο.

Αναφέρεται επιπλέον ότι κλείνει η Μονάδα τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας η οποία εξυπηρετεί 22 Νεφροπαθείς, επισημαίνοντας ότι δόθηκαν 300.000 ευρώ από Δωρεά (πώληση ακινήτου), για να ανακαινισθεί η Μονάδα.

Τι λέει ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου στο iatronet.gr

Σε τηλεφωνική επαφή που είχαμε σήμερα με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου, κο Παναγιώτη Μπασάκο, έγινε σαφές – σε πλήρη αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η ΠΟΕΔΗΝ - πως το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά. Ο κος Μπασάκος εξέφρασε την έκπληξή του για αυτά που καταγγέλλονται από την ΠΟΕΔΗΝ και διαβεβαίωσε πως το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας λειτουργεί κανονικά όλες τις μέρες.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι έχει γίνει προκήρυξη για την πλήρωση οκτώ (8) θέσεων μονίμων γιατρών, δύο φαρμακοποιών ενώ σημείωσε ότι έχει γίνει και προκήρυξη από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας για την προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων αξίας 146.000 ευρώ.

Ο αναπληρωτής διοικητής για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Μπασάκος το είχε δηλώσει αυτό και πριν λίγο καιρό στα τοπικά ΜΜΕ της Μεσσηνίας, λέγοντας ότι ο εξοπλισμός αυτός περιλαμβάνει 2 αναισθησιολογικά μηχανήματα και ένα λαπαροσκοπικό πύργο HD, για το χειρουργείο του Νοσοκομείου.

"Ένα Νοσοκομείο που πριν από 3 με 4 χρόνια πήγαινε για κλείσιμο σήμερα αρχίζει να μπαίνει στην πρώτη γραμμή!", δήλωνε τότε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παράλληλα ενισχύεται με γιατρούς, και συγκεκριμένα με μόνιμο παθολόγο και νεφρολόγο – έγιναν ήδη οι προκηρύξεις - καθώς και πρόσληψη ορθοπεδικού γιατρού– εστάλη ήδη για ΦΕΚ - είχε πει τότε ο κος Μπασάκος

Για πρώτη φορά, επίσης, αναφέρθηκε πως λειτουργεί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μηχάνημα μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, προσφορά από το Κοργιαλένειο Νοσοκομείο, πρώην Ερυθρού Σταυρού.

Βελτιωτικά έργα μετά το Πάσχα

Να σημειωθεί τέλος ότι η Διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει το έργο "Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτιρίου των Εξωτερικών Ιατρείων – Διοίκησης της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας" Προϋπολογισμού 1.250.000,00€.

Έπειτα από επανειλημμένες συσκέψεις με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, οριστικοποιήθηκε η εκτέλεση του έργου να πραγματοποιηθεί τμηματικά σε δύο χωροταξικές φάσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας, με μετακίνηση του Μικροβιολογικού – Αιματολογικού και Αιμοδοσία στον πρώτο όροφο του κτιρίου σε τρεις (3) θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής και Χειρουργικής Κλινικής, με προσωρινή μείωση συνολικά δεκαπέντε κλινών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου η Νοσηλευτική Μονάδα θα λειτουργεί κανονικά, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία