Μία φιλόδοξη πρωτοβουλία αναλαμβάνει η ΝΔ. Το κόμμα έθεσε ως στόχο να εγγραφούν, μέσω κινητοποίησης φίλων και μελών σε όλη την Ελλάδα, 1.000 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών, μέχρι την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη το Σεπτέμβριο.

Για τον σκοπό αυτό, ήδη από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας μπορούσαν να κάνουν τη σχετική αίτηση στα γραφεία του κόμματος και να δώσουν δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου).

Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σε ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία ανακοινώθηκε η συνεργασία της Γραμματεία Ποιότητας Ζωής της ΝΔ με την εθελοντική ομάδα “WinCancer”.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξη του κόμματος στο έργο των φορέων εθελοντισμού σε όλη τη χώρα.

Ανέπτυξε την πολιτική της ΝΔ στις μεταμοσχεύσεις και στη δωρεά οργάνων, δίνοντας έμφαση στη θεσμική και διοικητική αναδιοργάνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Στόχος – είπε – είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, προώθηση της δωρεάς ιστών και οργάνων στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα λοιπά μέλη του προσωπικού των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), αλλά και την εποπτεία των μονάδων μεταμόσχευσης και την ενίσχυση του επιπέδου μεταμοσχεύσεων στη χώρα.

Κίνητρα

Δεσμεύθηκε για την ενεργοποίηση και ενίσχυση του θεσμού των Συντονιστών Μεταμοσχεύσεων με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, όπως και για παροχή κινήτρων στις ΜΕΘ για τον εντοπισμό δοτών και παρακολούθηση των επιδόσεων τους από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΜ.

Στην εκδήλωση μίλησε και η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία τόνισε την αξία του εθελοντισμού και τη σημασία της ενημέρωσης προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη δωρεά μυελού των οστών.

Ανέφερε μάλιστα ότι τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, όσο και η ίδια είναι ήδη εθελοντές δότες μυελού των οστών και προέτρεψε τους παριστάμενους να κάνουν το βήμα και να γίνουν εθελοντές δότες.

Προσφορά

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η Ξένια Παπασταύρου, γραμματέας Ποιότητας Ζωής της ΝΔ, που διοργάνωσε την εκδήλωση.

Υπογράμμισε ότι κάθε πολιτικός φορέας μπορεί και οφείλει να δραστηριοποιείται σε ζητήματα κοινωνικής προσφοράς. Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΝΔ.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΟΜ Ανδρέας Καραμπίνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο επιστημονικός διευθυντής του συλλόγου Όραμα Ελπίδας Στέλιος Γραφάκος, η Μαρία Κώστογλου, εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ - Χάρισε Ζωή, η Μαρία Τρυφωνίδου, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο “Η Φλόγα”, και από την ΑΜΚΕ “Καρκινάκι” οι Γιάννης Λιαρός και Άννα Γιαμπουρά.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα