Αρνητικό είναι το υπουργείο Υγείας στην επικύρωση των αρχαιρεσιών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Έπειτα από αιτιάσεις που εκφράστηκαν σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Ανδρέας Ξανθός αρνήθηκε να κάνει δεκτή τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Το προεδρείο του Συλλόγου κάνει λόγο για προσπάθεια του υπουργού να βάλει “φέσι” στο νεοεκλεγέν συμβούλιο:

“Με μία παράνομη απόφαση επιχειρεί να νοθεύσει τη βούληση του ιατρικού σώματος της χώρας, μη επικυρώνοντας τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του διοικητικού και του ανώτατου πειθαρχικού συμβουλίου με αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο, επιχειρώντας να αμφισβητήσει τη νόμιμη διοίκηση του ΠΙΣ, η οποία έλαβε ποσοστό 62% στις πρόσφατες εκλογές, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που έλαβε μόλις 10%.

Η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Υγείας, παρά το γεγονός ότι του απεστάλησαν όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έγγραφα για την απόδειξη της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας. Προφανώς ο λόγος του υπουργικού πραξικοπήματος είναι ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη βούληση του εκλογικού σώματος.

Η νομίμως εκλεγείσα Διοίκηση του ΠΙΣ δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη νομιμότητα".

Το προεδρείο του ΠΙΣ καλεί τους γιατρούς της χώρας, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους εκλέκτορες σε ετοιμότητα προκειμένου να προασπιστούν τις δημοκρατικές αρχές και τη νομιμότητα στον τόπο μας.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καρκίνος ωοθηκών: Ευρωπαϊκή πιστοποίηση για το "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης
Και όμως, τα αμύγδαλα συμβάλλουν στον έλεγχο του βάρους [μελέτη]
Κρούσμα candida auris σε γυναίκα στα Χανιά - Νοσηλεύεται σε απομόνωση