Οριστική διακοπή της σύμβασης και ταυτόχρονη  επιβολή προστίμου 30.000 ευρώ. επέβαλε ο ΕΟΠΥΥ σε συμβεβλημένο φυσικοθεραπευτή, για χρέωση πλασματικής θεραπείας, που προκλήθηκε μετά από έλεγχο της ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

Ως πλασματική θεραπεία νοείται η χρέωση στον ΕΟΠΥΥ συνεδριών φυσικοθεραπείας που εκτελούνται από τους συμβεβλημένους παρόχους και δεν αφορούν τον πραγματικό δικαιούχο, αλλά άλλο πρόσωπο ή η χρέωση για συνεδρίες που δεν έχουν παρασχεθεί.

Ενημερωτικά, είναι σε ισχύ το Άρθρο 97 του Ν. 4172/2013 ΄΄Ποινές συμβεβλημένων φυσιοθεραπευτών΄΄ το οποίο προβλέπει ότι : Σε Φυσιοθεραπευτή που χρεώνει πλασματική θεραπεία στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., επιβάλλεται πρόστιμο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ και διακόπτεται οριστικά η σύμβασή του με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α κατόπιν σχετικής πρότασης της αρμόδιας Διεύθυνσης, μετά από κλήση για παροχή εγγράφων εξηγήσεων που υποβάλλονται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την κοινοποίηση της σχετικής κλήσης.

Ο Π.Σ.Φ έχει ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας την τροποποίηση των ΄΄εξοντωτικών΄΄ προβλέψεων του συγκεκριμένου άρθρου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η τροποποίησή του.

‘’Με την παρούσα επιστολή η διοίκηση του Π.Σ.Φ θέλει να εφιστήσει  την προσοχή στους συμβεβλημένους που παρέχουν συνεδρίες φυσικοθεραπείας στους ασφαλισμένους για να μην προβαίνουν σε  ενέργειες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την συμβατική τους σχέση με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς κινδυνεύουν με οριστική διακοπή της σύμβασης στις περιπτώσεις όπου διαπιστωθεί ότι χρεώνουν πλασματικές θεραπείες (διπλά παραπεμπτικά, εκτέλεση συνεδριών και χρέωση σε άλλο πρόσωπο, χρέωση στον ΕΟΠΥΥ συνεδριών που δεν εκτελέστηκαν για οποιοδήποτε λόγο κλπ).’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας