Εντείνονται τα προβλήματα με επιθέσεις ασθενών κατά προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) κατήγγειλε τη Δευτέρα πως τα περιστατικά έχουν τριπλασιαστεί την τελευταία τετραετία, με πιο πρόσφατο τον τραυματισμό τραυματιοφορέα το Σάββατο.

Η ΠΟΕΔΗΝ αποδίδει το πρόβλημα στους αναιμικούς προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, στις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, στη φτώχεια που οδηγεί όλο και περισσότερους στα δημόσια νοσοκομεία και στην κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Παρά το πλήθος των περιστατικών, οι διοικήσεις των νοσοκομείων αρνούνται να υποβάλουν μηνύσεις στους ταραξίες, σε κλέφτες και σε οποιονδήποτε επιδεικνύει παραβατική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, πετούν το μπαλάκι στους εργαζόμενους που δέχονται τις επιθέσεις, οι οποίοι όμως φοβούνται την στοχοποίηση του ίδιων και των οικογενειών τους.

Προκαλεί εντύπωση πως δεν έχει εκδοθεί ούτε μία ανακοίνωση από τις διοικήσεις των νοσοκομείων περιγραφής των περιστατικών και καταδίκης των ατόμων που τα προξένησαν.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τέσσερα σοβαρά περιστατικά που έγιναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα:

  • Στις 4 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στο νοσοκομείο Ναυπλίου, πολίτης έφερε σε φορτηγάκι πάνω στην καρότσα την έγκυο σύζυγό του που αιμορραγούσε.

Ο τραυματιοφορέας που ανέλαβε τη διακομιδή δέχτηκε επίθεση από τον σύζυγο, αλλά παρότι τραυματισμένος τη μετέφερε στα επείγοντα.

Κλήθηκε η Αστυνομία, αλλά όταν έφθασε εκεί ο δράστης είχε εξαφανιστεί. Εμφανίστηκε τρεις ώρες αργότερα, υπέγραψε και πήρε την σύζυγό του.

Η Διοίκηση δεν υπέβαλε μήνυση, παρά την επικοινωνία του γιατρού με τον εισαγγελέα.

  • Την Πρωτομαγιά, ομάδα παραβατικών ατόμων στο νοσοκομείο Άμφισσας έσπασαν ότι έβρισκαν μπροστά τους στα επείγοντα. Επιτέθηκαν στο προσωπικό.
  • Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, άτομο μπήξε από το παράθυρο του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου για να κλέψει φάρμακα.

Ο δράστης απείλησε το προσωπικό, κλήθηκε η Αστυνομία και έως ότου να φθάσει αυτός είχε εξαφανιστεί.

  • Στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” Πατρών, το περασμένο Σάββατο, οκτώ επισκέπτες επιτέθηκαν στους νοσηλευτές της Πνευμονολογικής  Κλινικής.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας, να λάβει μέτρα, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο πιθανό είναι να μείνω έγκυος όταν έχω περίοδο
Εντοπίζοντας τα ''σιωπηλά'' συμπτώματα στρες
Η Sanofi Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής