Ενστάσεις στον τρόπο λειτουργίας του νεόδμητου νοσοκομείου Λευκάδας, εγείρει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Με αφορμή τα εγκαίνιά του από τον Πρωθυπουργό, το προεδρείο της Ομοσπονδίας θεωρεί πως δεν ήταν έτοιμο να λειτουργήσει και πως – για να μεταφερθούν οι ασθενείς – κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Ιδού πώς παρουσιάζεται από την ΠΟΕΔΗΝ η μεταφορά από το παλαιό στο νέο νοσοκομείο:

Σταμάτησαν για τα εγκαίνια την λειτουργία του παλαιού νοσοκομείου εδώ και 20 ημέρες και οι ασθενείς διακομίζονται σε νοσοκομεία των όμορων πόλεων με μεγάλη ταλαιπωρία και κίνδυνο της ζωής τους. Μάλιστα από την Παρασκευή έως αύριο εκδόθηκε εντολή να μην μεταφέρεται κανένας ασθενής με το ΕΚΑΒ ούτε για πρώτες βοήθειες.

Ο ιατρικός εξοπλισμός του παλαιού νοσοκομείου δεν είναι συμβατός με τις εγκαταστάσεις του νέου και δεν μπορεί να μεταφερθεί…

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, για τα εγκαίνια μπήκαν σε κίνδυνο οι ζωές επτά ασθενών ηλικιωμένων με σοβαρές λοιμώξεις, τους οποίους μετέφεραν, παρά την άρνηση του διευθυντή γιατρού της παθολογικής κλινικής, αφού δεν διαθέτει οξυγόνο (μόνο από γεννήτρια) και εργαστήρια.

Για να κάνουν οι ασθενείς εργαστηριακές εξετάσεις, μεταφέρονται στο παλαιό νοσοκομείο. Όταν έφυγε ο κ. Τσίπρας μεταφέρθηκε αμέσως ασθενής για εξετάσεις. Το οξυγόνο λειτουργεί μόνο με γεννήτρια. Κάτι σαν το μετρό Θεσσαλονίκης.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μπορεί η κετογονική διατροφή να βελτιώσει την ακμή; [μελέτη]
Στο Τζάνειο νοσηλεύεται ο Δημήτρης Σταρόβας
Καλύτερη η ανάρρωση με περισσότερες γυναίκες γιατρούς στο χειρουργείο [μελέτη]