Eπιπλέον δικαιολογητικά υποδεικνύει ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους οι οποίοι πρέπει να τα ζητούν από τους ασφαλισμένους, που στα παραπεμπτικά τους εμφανίζεται ότι δικαιούνται μηδενικής συμμετοχής ή 5%.
Σύμφωνα λοιπόν με το μήνυμα που έλαβαν οι πάροχοι, αναφέρονται τα εξής:

  1. Δικαιούχος ΕΚΑΣ: επιλέγεται από τον πάροχο, εφόσον εμφανίζεται στο παραπεμπτικό και το σύστημα υπολογίζει συμμετοχή 5%. Για την τεκμηρίωση απαιτείται η προσκόμιση και υποβολή αντιγράφου πρόσφατης μηνιαίας Αναλυτικής Βεβαίωσης καταβολής της σύνταξης του δικαιούχου.
  2. ΚΕΠΑ: δεν συμπληρώνεται από τον πάροχο, καθώς τα πεδία: αριθμός απόφασης ΚΕΠΑ-Ημερομηνία-Ποσοστό αναπηρίας συμπληρώνονται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης εφόσον υπάρχει απόφαση ΚΕΠΑ και δεν μεταβάλλονται. Αν το ποσοστό αναπηρίας είναι μεγαλύτερο ή ίσο του 80% τότε το σύστημα υπολογίζει συμμετοχή 0%. Καθώς υπάρχει ηλεκτρονική διασύνδεση με τα ΚΕΠΑ, απαιτείται μόνο η προσκόμιση και υποβολή αντιγράφου για αποφάσεις από τις Ειδικές Επιτροπές (στρατού, αεροπορίας κ.λπ.) πλην των ΚΕΠΑ στις οποίες θα εμφανίζεται το ποσοστό αναπηρίας.
  3. Δικαιούχος εξωιδρυματικού επιδόματος και ακρωτηριασμένος: επιλέγεται από τον πάροχο, εφόσον εμφανίζεται στο παραπεμπτικό και το σύστημα υπολογίζει συμμετοχή 0%, αν το ποσοστό αναπηρίας είναι πάνω ή ίσο με 67% όπως προκύπτει από την ηλεκτρονική διασύνδεση. Για την τεκμηρίωση, απαιτείται η προσκόμιση και υποβολή αντιγράφου της απόφασης απόδοσης εξωιδρυματικού επιδόματος, ενώ ο ακρωτηριασμός θα πρέπει να δηλώνεται αρχικά από τον γιατρό.
  4. Διάγνωση μηδενικής συμμετοχής: επιλέγεται από τον πάροχο, εφόσον εμφανίζεται στο παραπεμπτικό και το σύστημα υπολογίζει 0%. Η λίστα περιέχει μόνο τις διαγνώσεις που οδηγούν στο 0%. Τα απαραίτητα πρόσθετα δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυνάπτονται στα φυσικά παραστατικά της υποβολής για όσες εκτελέσεις πραγματοποιηθούν στο εξής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο