Eνημέρωση προς τους ασφαλισμένους για τους λόγους για τους οποίους οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές προχωρούν σε  48ωρη προειδοποιητική αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ την Πέμπτη 23 Μαΐου έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 πραγματοποιεί με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Σύμφωνα με αυτήν:.

"Οι φυσικοθεραπευτές από το 2013 ,όταν επιβλήθηκαν τα ́ ́καταναγκαστικά ́ ́ μέτρα των μνημονίων, δεν έχουν πληρωθεί για υπηρεσίες αξίας 125.000.000 ευρώ, που προσέφεραν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η τιμή αποζημίωσης της συνεδρίας φυσικοθεραπείας των 15 ευρώ, που αναγράφεται στο παραπεμπτικό φυσικοθεραπείας, είναι εικονική.

Η πραγματική αμοιβή του φυσικοθεραπευτή είναι 6 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 5 μήνες το χρόνο εργάζεται ΔΩΡΕΑΝ χωρίς αμοιβή.

Το εργαστήριο φυσικοθεραπείας κινδυνεύει με οριστικό λουκέτο και οι φυσικοθεραπευτές με ανεργία και μετανάστευση.

Είναι γνωστό ότι οι γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας συνταγογραφούνται από τους γιατρούς, όταν υπάρχει ανάγκη και εκτελούνται υποχρεωτικά από τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές, δηλαδή οι γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας δεν συνταγογραφούνται από τον φυσικοθεραπευτή.

Όμως φορτώνεται στις πλάτες μας η λεγόμενη ́ ́υπέρβαση ́ ́ του προϋπολογισμού λες και ευθύνονται οι φυσικοθεραπευτές αν αυξηθούν οι ασθενείς κάθε χρόνο.

Η Ελλάδα έχει εξέλθει των μνημονίων, γι ́ αυτό και ζητάμε την άρση της εξωφρενικής επιβολής αυτόματων επιστροφών clawback και rebate, για υπηρεσίες φυσικοθεραπείας .

Ζητάμε αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού του Κράτους, για τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων Πολιτών."

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια