Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 13ο «Σεμινάριο Χειρουργικής Χεριού – Άνω Άκρου» που διοργάνωσε το Τμήμα Χειρουργικής Χεριού – Άνω Άκρου και Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που συγκεντρώνει συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και διοργανώνεται με συνέπεια, τα τελευταία δεκατρία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα αποτελεί αναγνωρισμένο κέντρο αντιμετώπισης του τραύματος του χεριού από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Εταιρειών Χειρουργικής του Χεριού (FESSH).

Τα τελευταία 13 χρόνια, στο Σεμινάριο έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 600 ιατροί στη Χειρουργική του Χεριού και του Άνω Άκρου. Συγκεκριμένα, μέσα από τις ενότητες του Σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δεκατρία χειρουργικά περιστατικά σε πραγματικό χρόνο (live surgery) διάρκειας 10 ωρών, να συμμετάσχουν σε οχτάωρη άσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα καθώς και να ακούσουν 40 διαλέξεις από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές.

Την αξία του σεμιναρίου και την προσφορά του τμήματος Χειρουργικής του Άνω Άκρου και Μικροχειρουργικής υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία τάση για περαιτέρω εξειδίκευση στις βασικές ιατρικές ειδικότητες και, στο πλαίσιο αυτό, η χειρουργική άνω άκρου αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη της ορθοπαιδικής χειρουργικής. Στον Όμιλό μας, έχουμε αναγάγει σε κύρια στρατηγική την οργάνωση και υποστήριξη κορυφαίων επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προηγμένη εξειδίκευση απαιτεί συνεχή κατάρτιση. Μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχουμε την ευκαιρία να μαθαίνουμε, να ακούμε, να μεταλαμπαδεύουμε, να σκεφτόμαστε και τελικά να προσφέρουμε καλύτερη θεραπεία στους ασθενείς μας, το οποίο για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, αποτελεί πάντα την πρώτιστη προτεραιότητα».

Ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, MD, Ορθοπαιδικός - Χειρουργός Άνω Άκρου, Τμήμα Χειρουργικής Χεριού & Άνω Άκρου – Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Χειρουργικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, δήλωσε σχετικά: «Ξεκινώντας από το 1993 τη Χειρουργική του Χεριού-Άνω Άκρου και τη Μικροχειρουργική στο Ιατρικό Αθηνών, έχουμε επιτύχει έως σήμερα να προσφέρουμε τεράστια οφέλη στους Έλληνες και όχι μόνο ασθενείς. Η δε απόφασή μας το 2007,  να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας προσφέροντας αφιλοκερδώς τις γνώσεις μας σε νέους συναδέλφους, οργανώνοντας το Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Χειρουργικής του Άνω Άκρου, αποτελεί το επιστέγασμα της συνολικής μας προσπάθειας». Παράλληλα, ο Διαμαντής Μισιτζής, MD, Ορθοπαιδικός - Χειρουργός Άνω Άκρου, Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Χεριού & Άνω Άκρου – Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Χειρουργικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών,  συμπλήρωσε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που περισσότεροι από 600 ιατροί έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια, που έχει διοργανώσει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών μέχρι σήμερα. Η αγάπη μας για τη Μικροχειρουργική και οι δυνατότητες που μας προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών μας έχουν οδηγήσει ήδη σε σημαντικά επιστημονικά συμπεράσματα και νέες τεχνικές που ευελπιστούμε να βοηθήσουν πολλούς Έλληνες και ξένους ασθενείς».

Το Σεμινάριο τέλεσε υπό την Αιγίδα του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών, της  Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού – Άνω Άκρου και της Επιστημονικής Ένωσης του Ιατρικού Αθηνών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο