Εκτιμάται ότι περίπου το 33% του πληθυσμού ηλικίας κάτω των 50 ετών, καθώς και το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού ηλικίας άνω των 50 ετών ταλαιπωρείται από αιμορροΐδες. Ωστόσο, μόνο το ένα τρίτο του πληγέντος πληθυσμού ζητά ιατρική βοήθεια, εκ των οποίων οι περισσότεροι αγωγή με μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Όμως, η σωστή διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας. Η διάγνωση μπορεί να γίνει από γιατρό για πλήρη ορθική εξέταση, πρωκτοσκοπική εξέταση και κολονοσκόπηση, εάν απαιτείται, επειδή ορισμένες άλλες διαταραχές όπως ο καρκίνος του ορθού ή ο καρκίνος του παχέος εντέρου έχουν παρόμοια συμπτώματα με τις αιμορροΐδες.

Οι αιμορροΐδες είναι μια διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος που προσβάλλει κυρίως τους ενήλικες. Προκαλούνται από το πρήξιμο των φλεβών κοντά στον πρωκτικό ιστό. Συνήθως αυτός ο ιστός λειτουργεί ως "μαξιλάρι", αλλά κατά τη διάρκεια της έντασης που προκαλείται από την παχυσαρκία ή την εγκυμοσύνη, αυτές οι φλέβες πιέζονται και διογκώνονται, οδηγώντας στο σχηματισμό αιμορροΐδων μέσα ή έξω από την πρωκτική περιοχή. Τα συμπτώματα της νόσου είναι δυσάρεστες καταστάσεις όπως αιμορραγία στα κόπρανα, κνησμός και πόνος κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου, και πρήξιμο και φλεγμονή στην πρωκτική περιοχή.

Οι παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη της αγοράς αγωγής των αιμορροΐδων είναι η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, η καθιστική ζωή, η έλλειψη σωματικής άσκησης, ο αλκοολισμός, η χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών στη διατροφή κλπ. στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες.

Η αγορά, με βάση τον τύπο θεραπείας που προσφέρεται, μπορεί να χωριστεί σε διαφορετικούς τύπους φαρμάκων (που περιλαμβάνουν καθαρτικά, βότανα κ.λπ.), διατροφή, διάφορους τύπους μη χειρουργικών επεμβάσεων, και στις χειρουργικές επεμβάσεις. Ωστόσο, η θεραπεία με φάρμακα και οι χειρουργικές επεμβάσεις απαιτούνται μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις. Αρχικά, η διατροφή και η αλλαγή του τρόπου ζωής είναι η καλύτερη επιλογή για τη θεραπεία των αιμορροΐδων. Η διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερες ίνες, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς όσπρια κλπ. Η τροποποίηση του τρόπου ζωής μπορεί να περιλαμβάνει τη γυμναστική, τη σωστή ανάπαυση και τον επαρκή ύπνο. 

Επιχειρηματικά, οι παίκτες που ξεχωρίζουν στην αγορά είναι οι Pfizer, Ranbaxy, Himalaya, Astra Zeneca, Glenmark Pharmaceuticals, GlaxoSmithKline Plc. κ.ά 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πανδημία οδήγησε σε μέτριες καθυστερήσεις σε αναπτυξιακά ορόσημα για βρέφη και μικρά παιδιά
ΕΟΦ: 234 φάρμακα σε έλλειψη, 45 νοσοκομειακά, 6 σκιαγραφικά, 4 εμβόλια [κατάλογος]
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα