‘Ανοιξε ο δρόμος για τη διενέργεια μεταμοσχεύσεων πνευμόνων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με την έκδοση της σχετικής άδειας από το Υπουργείο Υγείας. Οι μεταμοσχεύσεις πνευμόνων θα πραγματοποιούνται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με τη συνεργασία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» και του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο».
Στην αρχική φάση θα υπάρξει υποστήριξη από το Θωρακοχειρουργικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή κ. Walter Klepetko. Η υποστήριξη αυτή προβλέπεται από τη συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βιέννης.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βιέννης εκπαιδεύθηκαν έξι ιατροί του Προγράμματος. Τα έξοδα για την εκπαίδευση τους ανέλαβε το ‘Ιδρυμα Ωνάση.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
GLP-1 αγωνιστές: Νέα δεδομένα για πιθανό όφελος στην ψωριασική αρθρίτιδα
Μειώνεται ο αριθμός των Αμερικανών που εμπιστεύεται την ΤΝ στην περίθαλψη
Ξηρή επιδερμίδα: Η σωστή ρουτίνα για ενυδάτωση, άνεση και ισορροπία