Σε κλείσιμο του τμήματος Υποδοχής Βρεφών, για να πάρει άδειες το προσωπικό, προχώρησε η διοίκηση του Κέντρου Βρεφών "Η Μητέρα".

Αυτό καταγγέλλουν η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και το σωματείο εργαζομένων στο Κέντρο. 

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει πως τον περασμένο Απρίλιο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όπου ανήκει το Κέντρο, επισκέφθηκαν το "Μητέρα", για να εγκαινιάσουν την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία.

Υποσχέθηκαν, τότε, στους εργαζόμενους προσλήψεις προσωπικού. Στο Κέντρο φιλοξενούνται 68 παιδιά. Σε κάθε τμήμα στη βάρδια υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για να φροντίζει 12 βρέφη και παιδιά.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, αντί να προσλάβουν προσωπικό, όπως υποσχέθηκαν, πήραν απόφαση να αναστείλουν τη λειτουργία του τμήματος Υποδοχής Βρεφών.

Απο τη σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, που παρατίθεται πιο κάτω, προκύπτουν οι δυσκολίες στελέχωσης των τμημάτων κατά τη θερινή περίοδο, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως πρόκειται για τμήμα μεγάλης σημασίας για τη φιλοξενία των βρεφών στο Κέντρο. Τα βρέφη θα μεταφέρονται τώρα για φιλοξενία απευθείας σε τμήματα με μεγαλύτερα βρέφη – παιδιά.

Κίνδυνος

Μεγάλος - σημειώνουν - είναι ο κίνδυνος τραυματισμού τους, ενώ πάρα πολύ δύσκολη καθίσταται η προσαρμογή τους.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως η διοίκηση έχει μεταφέρει πέντε βρεφονηπιοκόμους που υπηρετούσαν στο εν λόγω τμήμα, σε άλλα τμήματα για να καλύψουν ανάγκες και πως οφείλονται 4.500 ρεπό στο προσωπικό.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού