Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ) προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τον κλάδο.

Η επιβάρυνση προέρχεται από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για οφειλές τους, από ανταποδοτικά τέλη, που περιέχονται στον Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας της ΕΕΑΕ.

Το προεδρείο του ΟΣΑ συνδέει την ενέργεια με την έκδοση της αρ. 45872/03.04.2019 Υπουργικής Απόφασης, που κατά την ΕΕΑΕ, μεταφέρεται στην ίδια η σχετική αρμοδιότητα έκδοσης αδειών ιοντιζουσών ακτινοβολιών εργαστηρίων κατηγορίας Χ-οδ:

"Πρόκειται για εισπρακτική λογική εις βάρος των οδοντιάτρων, την οποία δεν μπορούμε να αποδεχθούμε", σχολιάζει ο πρόεδρος του ΟΣΑ Αθανάσιος Υφαντής, για να σημειώσει:

"Καλούμε τους οδοντιάτρους να ζητήσουν περαιτέρω διευκρινήσεις και να μην καταβάλουν οποιοδήποτε ποσό, που αποδεδειγμένα δεν οφείλουν".

Με επιστολή του προς την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο πρόεδρος του ΟΣΑ ζητείά  να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ότι η αρμοδιότητα επί των άνω πρακτικών (εργαστήρια κατηγορίας Χ-οδ) ασκείται από τους οικείους οδοντιατρικούς Συλλόγους σύμφωνα με το  άρθρο 35 του ν. 4316/2014, άλλως, να επιδιωχθεί άμεσα σχετική νομοθετική ρύθμιση, για να επανέλθει το προγενέστερο καθεστώς προς διευκόλυνση των οδοντιάτρων.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;
Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας