Νεκρή είναι η αποκλειστική νοσοκόμα, η οποία πήδηξε το πρωί του Σαββάτου από το παράθυρο του Κρατικού Νίκαιας, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο της υπηρεσίας φύλαξης.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις περί απλού τραυματισμού και καταγμάτων, η άτυχη γυναίκα υπέκυψε, τελικά, στα τραύματά της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, η 50χρονη με καταγωγή από την ανατολική Ευρώπη, βρισκόταν ως αποκλειστική διπλα σε νοσηλευόμενο σε θάλαμο της Β´ Παθολογικής κλινικής στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου.

Όταν αντιλήφθηκε πως γινόταν έλεγχος από το προσωπικό φύλαξης, τράπηκε σε φυγή και, σε κάποια στιγμή, πήδηξε από τον πρώτο όροφο.

Η κίνησή της αυτή οφείλεται στο ότι δεν διέθετε τα νόμιμα έγραφα για εργασία ως αποκλειστική νοσοκόμα.

Η απασχόληση αποκλειστικών νοσοκόμων, οι οποίες δεν διαθέτουν τα αναγκαία πιστοποιητικά και την επαγγελματική επάρκεια, αποτελεί μία μάστιγα για τα δημόσια νοσοκομεία και οι διοικήσεις έχουν λάβει εντολές να τις απομακρύνουν.

Πολύ συχνές είναι οι "επιδρομές" της Αστυνομίας σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι συλλήψεις νοσηλευτριών οι οποίες δεν πληρούν τα όσα ορίζει ο νόμος.

Μητρώο

Απο το 2013, υπάρχει συγκεκριμένο καθεστώς απασχόλησής τους, σύμφωνα με το οποίοι οι ενδιαφερόμενες πρέπει να εγγράφονται στο Εθνικό Μητρώο.

Ο φόβος να εντοπιστεί και να συλληφθεί, οδήγησε και την άτυχη γυναίκα να επιχειρήσει τη δραματική έξοδο από το Κρατικό της Νίκαιας.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna