Τον κώδωνα του κινδύνου για τη στελέχωση της Παιδοχειρουργικής κλινικής, κρούουν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Κάνουν λόγο για υπολειτουργία της κλινικής, η οποία λειτουργεί, για εφτά μέρες τον μήνα, χωρίς εφημερεύων παιδοχειρουργό ή τουλάχιστον, γενικό χειρουργό.

Υπενθυμίζουν πως πρόκειται για τη μοναδική τριτοβάθμια κλινική στην Κρήτη και το νότιο Αιγαίο που νοσηλεύει διαρκώς παιδιά.

Το σωματείο εργαζομένων κάνει λόγο για τεράστιες ευθύνες του υπουργείου Υγείας, της 7ης Υγ Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και της διοίκησης του νοσοκομείου.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του προσωπικού της κλινικής, δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική παρέμβαση αντιμετώπισης του προβλήματος.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν πως η υποστελέχωση της κλινικής σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποτελεί εγκληματική ενέργεια, καθώς σχεδόν μαθηματικά οδηγείται σε λουκέτο.

Είναι απαράδεκτο – σημειώνουν – να αφήνεται χωρίς γιατρό επτά ολόκληρες μέρες τον μήνα μία κλινική που καλείται να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της Κρήτης και του νοτίου Αιγαίου.

Αιτήματα

Το σωματείο εργαζομένων ζητεί:

Να προχωρήσει η άμεση στελέχωση της κλινικής με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών σε όλα τα επίπεδα και η ασφαλής εφημέρευση της κλινικής σε καθημερινή βάση.

Να υπάρξει πλήρης και σαφής αναδιοργάνωση των υγειονομικών υπηρεσιών της 7ης ΥΠΕ, με βάση τις πραγματικές ανάγκες για σύγχρονη Υγεία - Πρόνοια και να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό το ταχύτερο δυνατό.
Δημ.Κ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο