Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε η ολομέλεια του ΚΕΣΥ στην οποία ως γνωστόν συμμετέχει ως εκπρόσωπος του ΠΣΦ, ο Πρόεδρος του ΠΣΦ Πέτρος Λυμπερίδης, πάρθηκαν μεταξύ άλλων δύο σημαντικές αποφάσεις που αφορούσαν τους φυσικοθεραπευτές.

 1) Η λειτουργία των διαβητολογικών κέντρων στα Νοσοκομεία, για τα οποία προβλέφθηκε η παρουσία φυσικοθεραπευτών , που θα επιμελούνται την κατάρτιση των προγραμμάτων θεραπευτικής άσκησης σε διαβητικούς.

Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε παρέμβαση του ΠΣΦ και επιστημονική και Νομική τεκμηρίωση ,που αφορά τον ρόλο του φυσικοθεραπευτή ,η οποία υποστηρίχθηκε από τον Πρόεδρο του Π.Σ.Φ στην εισήγησή του,που έγινε δεκτή απο το σώμα.

2) Η "οργάνωση διαχείρισης τραύματος’", όπου προβλέπεται η οργάνωση και λειτουργία ειδικών Νοσοκομείων τραύματος σε όλη τη χώρα σε τρία επίπεδα λειτουργίας (επίπεδο 1, επίπεδο 2 και επίπεδο 3

Όπου το επίπεδο 1 είναι τα μεγάλα ειδικά νοσοκομεία τραύματος.

Στην απόφαση που ελήφθη προβλέπεται ο εξοπλισμός των ειδικών Νοσοκομείων, αλλά κυρίως προβλέπεται το προσωπικό που θα στελεχώνει υποχρεωτικά τα νοσοκομεία. Σε αυτή την τελευταία πρόβλεψη, η παρουσία των φυσικοθεραπευτών είναι υποχρεωτική.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τουρισμός" για υποβοηθούμενη αυτοκτονία στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης