Στη μίσθωση γειτονικού κτιρίου, συνολικού εμβαδού 1.156 τετραγωνικών μέτρων, προχωρεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Αποστόλου Παύλου 10, ακριβώς δίπλα σε εκείνο όπου στεγάζεται η σημερινή κεντρική υπηρεσία (Αποστόλου Παύλου 12). Είναι ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διαχειρίζεται η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του.

Έχει κατασκευαστεί το 2003, είναι διώροφο και διαθέτει 22 θέσεις στάθμευσης. Η Εταιρεία Αξιοποίησης είχε προκηρύξει πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωσή του, με τιμή εκκίνησης τα 10.000 ευρώ τον μήνα και διάρκεια μίσθωσης τα τρία χρόνια.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εκτιμά πως η μίσθωση του εν λόγω κτιρίου θα συμβάλει στη λύση του μεγάλου στεγαστικού προβλήματος του Οργανισμού. Το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα η κεντρική υπηρεσία σχεδιάστηκε για στέγαση 255 υπαλλήλων και αυτή τη στιγμή στεγάζει περίπου 350.

Έχει επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια, έπειτα από τη μεταφορά και συστέγαση στο κτίριο της κεντρικής υπηρεσίας διαφόρων επιτροπών (εξωσωματικής, Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο) και την επικείμενη μεταφορά αρμοδιοτήτων του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Κλιμάκιο μηχανικών του Οργανισμού επισκέφθηκε το νέο κτίριο και έκριναν πως μπορεί να στεγάσει περίπου 93 υπαλλήλους, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν οι αναγκαίες διαρρυθμίσεις και συμπληρώσεις δικτύων.

Η τιμή θεωρείται εύλογη σε σχέση με την επιφάνεια, την ποιότητα κατασκευής του κτιρίου και την περιοχή στην οποία βρίσκεται.

Για να επιλεγεί, δε, οι μηχανικοί του ΕΟΠΥΥ επισκέφθηκαν δέκα ακόμη κτίρια γραφείων στην περιοχή του Αμαρουσίου, για τα οποία είχαν βγει σχετικές αγγελίες μίσθωσης.

ΤΑΠ – ΟΤΕ

Το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα η κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ (φωτογραφία πάνω) ανήκε στο ΤΑΠ – ΟΤΕ, το οποίο εντάχθηκε στον Οργανισμό το 2012.

Είχε σχεδιαστεί, ώστε να στεγάσει τις υγειονομικές υπηρεσίες του Ταμείου και διαθέτει χώρους υποδοχής και διασφάλισης μη διασποράς νόσου και ειδικές προδιαγραφές πρόσβασης αναπήρων.

Στο κτίριο είχαν αρχικά προβλεφθεί και χώροι για παροχή υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας, όπως τμήματα φυσικοθεραπείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η διαλειμματική νηστεία συνδέεται με κίνδυνο για την καρδιά [μελέτη]
Κίρρωση του ήπατος: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται
Eνόχληση, πόνος, κάψιμο, ερεθισμός λαιμού και άνοιξη