Εντείνονται τα προβλήματα στελέχωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων 24 εργαζομένων.

Πρόκειται για νοσηλευτές, προσωπικό καθαριότητας, τραπεζοκόμους και μάγειρους, οι οποίοι αναμένεται να απομακρυνθούν έως τον Σεπτέμβριο.

Το θέμα συζητήθηκε, τη Δευτέρα, στη γενική συνέλευση των εργαζομένων (φωτογραφία κάτω), στην οποία παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Γιάννης Λαζαρίδης και συμβασιούχοι από το "Βενιζέλειο".

Όπως ανακοινώθηκε, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να είναι κάθε φορά θεατές στο ίδιο έργο: να είναι διαχρονικά όμηροι και ανακυκλώσιμοι και διαρκώς στην αβεβαιότητα.

Το προσωπικό που πρόκειται να απομακρυνθεί, έχει βιώσει ένα διάστημα δύσκολων εργασιακών συνθηκών, οι οποίες οξύνθηκαν με την αύξηση της προσέλευσης ασθενών στο νοσοκομείο, τις διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και των πολλαπλών πόστων και καθηκόντων.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η κατάσταση είναι σε οριακό επίπεδο. Η αποχώρηση των συμβασιούχων – σημειώνουν – θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τμημάτων και κλινικών.

Οι εργαζόμενοι καλύπτουν οξυμένες πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δεν είναι συμπληρωματικό προσωπικό ορισμένης χρήσης.

Στους μήνες που εργάστηκαν, απέκτησαν με κόπο την εμπειρία που απαιτείται για την ειδικότητά τους: "Μπορούν και θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο νοσοκομείο", αναφέρεται στην απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσα από τους διοικούντες να δώσουν λύση στο πρόβλημα που γνώριζαν ότι θα προκύψει.  Ζητούν, ως ελάχιστο μαξιλάρι διασφάλισης των θέσεων, την αξιοποίηση οποιασδήποτε ρύθμισης (παράταση εργασίας).

Με τον τρόπο αυτό, δεν θα αποδυναμωθεί το νοσοκομείο, ώστε η καθαριότητα και η σίτιση να καλύπτονται με επάρκεια, προς όφελος των ασθενών και των εργαζομένων μέχρι την οριστική λύση που είναι η επανασύσταση των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν σε μια νύχτα.

Νοσηλευτές

Μεταξύ των υπό απομάκρυνση συμβασιούχων, περιλαμβάνονται 11 νοσηλευτές, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, το προσωπικό αυτό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε κλινικές του νοσοκομείου που είναι ήδη υποστελεχωμένες και η αποχώρηση τους θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Την Πέμπτη, πραγματοποιούν συγκέντρωση έως από τον χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταγγελία Καλλιάνου για το σύστημα Υγείας - Η απάντηση Γεωργιάδη στον βουλευτή της ΝΔ
C. Rodseth: ‘’Κλειδί η συμμετοχή της βιομηχανίας στη διαδικασία της Κοινής Κλινικής αξιολόγησης για την επιτυχή εφαρμογή του νέου πλαισίου HTA’’
Σωματικά προβλήματα εμφανίζουν συχνά άνθρωποι με σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή