Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει σε ανακοίνωσή του ‘’το απαράδεκτο συμβάν αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ και γιατρού της ψυχιατρικής κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου’’:

«Το Σάββατο 17 Αυγούστου, η εφημερεύουσα συνάδελφος ζήτησε από αστυνομικό φρουρό κρατούμενου ασθενούς το αυτονόητο νομικά και επιστημονικά. Να μην οπλοφορεί μέσα στην Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, στην οποία νοσηλεύονται 34 ασθενείς, γιατί αυτό αφενός εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών και αφετέρου πριν μόλις 4 μήνες σε άλλο νοσοκομείο της χώρας νεαρός ασθενής άρπαξε το όπλο από τον αστυνομικό που τον συνόδευε και αυτοκτόνησε. Αυτό άλλωστε προβλέπει και η σχετική νομοθεσία (ΠΔ 215/2006 - ΦΕΚ 217/Α'/12.10.2006). Τονίζουμε ότι οι ψυχιατρικοί ασθενείς είναι ιδιαίτεροι νοσηλευόμενοι.

Αντί ο αστυνομικός να πράξει το αυτονόητο άρχισε να απειλεί: "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;", "δώσε μου τα στοιχεία σου", κάλεσε ενισχύσεις από την ομάδα ΔΙΑΣ και σε ελάχιστο χρόνο πέντε ένστολοι, ένοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εισέβαλαν στην Ψυχιατρική κλινική, περικύκλωσαν τη συνάδελφο και την απείλησαν ότι θα τη συλλάβουν και θα την οδηγήσουν στο αυτόφωρο (την ώρα της εφημερίας της)!

Μετά την επιμονή της συναδέλφου και την παρέμβαση της διοίκησης του Θριάσιου Νοσοκομείου, η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.

Αφού έγιναν όλα αυτά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής αντί να απολογηθεί για την απαράδεκτη συμπεριφορά μία μικρής ομάδας αστυνομικών (το λιγότερο δηλαδή που θα μπορούσε να κάνει) δημοσίευσε μία κατάπτυστη ανακοίνωση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ:

·         Χαρακτηρίζει το να μην οπλοφορεί κάποιος σε ψυχιατρική κλινική ως «προοδευτική ευαισθησία»!

·         Θεωρεί πως μπορεί ο κάθε αστυνομικός να ζητάει στοιχεία από εφημερεύοντα γιατρό όποτε και επειδή αυτός το θέλει!

·         Κατηγορεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς συλλήβδην ως «φακελάκηδες»!

·         Αποκαλεί ψυχικά ασθενείς τα μέλη της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ.

 

Αυτά έγραψαν και είπαν η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής οι οποίοι αφού  «πάταξαν» την εγκληματικότητα σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή, αφού πάταξαν τους βαρόνους της νύχτας και των συνοδών δραστηριοτήτων σε όλη την Δυτική Αττική, αποφάσισαν πως σειρά έχει το Θριάσιο νοσοκομείο!

Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν στον εφησυχασμό και την υποταγή και να καταγγέλλουν άμεσα επεισόδια αυταρχισμού στα συνδικαλιστικά τους όργανα. Η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων να τρομοκρατήσουν γιατρούς δεν είναι μεμονωμένο συμβάν και απορρέει από την συνολική διαπαιδαγώγηση που έχουν από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

Αυτά πρέπει να σταματήσουν. Σαν κλάδος δεν μπαίνουμε στην λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, δηλαδή ο ένας κλάδος εναντίον του άλλου, όπως κάνει ο συντάκτης του κειμένου της ανακοίνωσης του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών. Αυτό προφανώς βολεύει το σύστημα, όπως φυσικά βολεύει το σύστημα να συμπεριφέρονται ως υπηρεσιακοί παράγοντες όργανα υποτίθεται συνδικαλιστικά. Είναι ανάγκη να σκεφτούμε όλοι ότι, όπως οι μαχόμενοι γιατροί παλεύουν για τη δωρεάν υγεία όλων και έχουν ανοιχτό μέτωπο ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας και στο φακελάκι, το ίδιο και κάθε κλαδικό συνδικαλιστικό όργανο, και των αστυνομικών φυσικά, να ανοίξει φανερό μέτωπο ενάντια στην διαφθορά και σε φαινόμενα αυθαιρεσίας που δυστυχώς «ενδημούν» και στο χώρο της αστυνομίας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Περίπου 1.000 παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα