Το Νοσοκομείο Κέρκυρας στενάζει από τις ελλείψεις Προσωπικού, Ιατρών, Νοσηλευτών, ενώ νέα περιστατικά βίας σε βάρος του Προσωπικού, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι είναι συχνά τα φαινόμενα βίας σε βάρος του Προσωπικού από ασθενείς και συνοδούς στο εν’ λόγω Νοσοκομείο λόγω πλημμελούς φύλαξης.

Όπως υποστηρίζουν, η διαλογή των περιστατικών στα ΤΕΠ δεν γίνεται από γιατρό όπως πρέπει, αλλά από Νοσηλευτικό Προσωπικό. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν τραγικές ελλείψεις Νοσηλευτικού και λοιπού Προσωπικού, καθώς το 50% είναι κενές οργανικές θέσεις. Μία Νοσηλεύτρια στις κλινικές για 40 ασθενείς στη βάρδια. Μεγάλες ελλείψεις Ιατρών. Στην Παθολογική κλινική που νοσηλεύονται καθημερινά πάνω από 40 ασθενείς, υπηρετούν 4 Παθολόγοι σε 9 οργανικές θέσεις.
Παράλληλα, 4 γιατροί παραιτήθηκαν λόγω κόπωσης. 
Από την άλλη, στα Κέντρα Υγείας οι ελλείψεις είναι τεράστιες. Οι ασθενείς κινδυνεύουν καθότι δεν υπάρχουν και ασθενοφόρα.
Δύο ασθενοφόρα επιχειρούν στην Κέρκυρα αντί για τέσσερα. Το νησί καλύπτεται από ασθενοφόρα μόνο στο Κέντρο, παρότι διαθέτει 110.000 πληθυσμό και το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]