Ο μαθηματικός Παναγιώτης Μπογιατζίδης προτείνεται για διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), στη θέση του Γιώργου Τοπαλίδη, ο οποίος είχε αρχικά προταθεί αλλά υπήρξε πρόβλημα με το βιογραφικό του.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, προτείνεται στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης για τη θέση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας.

O Παναγιώτης Μπογιατζίδης γεννήθηκε το 1967. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Σπούδασε Μαθηματικά στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας στη Σχολή  Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Δυτικής Ελλάδος. Η διδακτορική του διατριβή έχει τίτλο "Η Ικανοποίηση του Εσωτερικού Πελάτη και η Αποδοτικότητα των Υπηρεσιών. Μια Εμπειρική Μελέτη στον Χώρο της Υγείας".

Από το 1997, εργάζεται στο ΕΣΥ ως διοικητικός υπάλληλος. Έχει διατελέσει διοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης και υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Σήμερα, είναι ο διοικητικός και οικονομικός διευθυντής της νοσοκομειακής Μονάδας Έδεσσας, του νοσοκομείου Πέλλας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Οικονομικά και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, ενώ οι επιστημονικές του δραστηριότητες επεκτείνονται στην παρουσίαση πλήθους εργασιών σε επιστημονικά συνέδρια με θεματικά πεδία τα Οικονομικά, το Management και την Αποδοτικότητα των Υπηρεσιών Υγείας, καθώς και στη δημοσίευση επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα διεθνή  και ελληνικά περιοδικά, με πλήθος ετεροαναφορών σε αυτά.

Είναι εισηγητής στον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με επιστημονικό αντικείμενο τα Οικονομικά της Υγείας, τη Διοίκηση Mέσω Στόχων, τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και την Αποδοτικότητα των Υπηρεσιών.

Είναι  επιστημονικός συνεργάτης της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας του  ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με αντικείμενο την Διοίκηση και Οικονομία Νοσηλευτικών Μονάδων.

Επίσης, είναι μέλος ΣΕΠ στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ, έχοντας αυτοδύναμη διδασκαλία στα αντικείμενα της Διοίκησης Υπηρεσιών και των Οικονομικών της Υγείας.

Δημ.Κ.