Πρωτοποριακή διπλή ρομποτική χολυστεκτομή και ολική υστερεκτομή μετά των εξαρτημάτων (αφαίρεση μήτρας, τραχήλου, ωοθηκών, σαλπίγγων) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μetropolitan General με τεράστια οφέλη για τον ασθενή. Οι δύο αυτές επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Αλεπά Περικλή, Διευθυντή της Ε’ Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan General, και την Ομάδα του, και από τον κ. Νίκο Πλεύρη, Γυναικολόγο, Συνεργάτη του Μetropolitan General, με το πιο εξελιγμένο ρομποτικό σύστημα Da Vinci, το Da Vinci Xi.

Συγκεκριμένα, η ασθενής έπασχε από χρόνια λιθιασική χολοκυστίτιδα  και καρκίνο του ενδομητρίου στο πλαίσιο μετεμμηνοπαυσιακής κολπικής αιμορραγίας. Οι αναγκαίες επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα, με μία ενιαία αναισθησία, χωρίς καμία επιπλοκή, ενώ ο συνολικός χρόνος της διεξαγωγής τους διήρκεσε λιγότερο από 3 ώρες.

Το περιστατικό αυτό ανοίγει το δρόμο για την ευρεία διενέργεια τέτοιων διπλών ρομποτικών επεμβάσεων σε επιλεγμένους ασθενείς αφού τα οφέλη είναι εξαιρετικά σημαντικά: αποφυγή πολλαπλών εισαγωγών, αποφυγή χορήγησης αλλεπάλληλων δόσεων αναισθησίας, μείωση του συνολικού χρόνου παραμονής στο νοσοκομείο. 

 

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management