Νέα φαρμακεία, μεταστεγάσεις και επεκτάσεις λειτουργούντων, προωθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται το νέο φαρμακείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο θα παραδοθεί τον επόμενο μήνα.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, οι αλλαγές που θα γίνουν είναι οι εξής:

Σε διαδικασία υλοποίησης είναι η επέκταση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Ομονοίας, όπου κατασκευάζεται αίθουσα αναμονής με κλιματισμό και καθίσματα στην στοά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο φαρμακείο. Η αναμονή των ασφαλισμένων που προμηθεύονται φάρμακα από την Ομόνοια, θα πραγματοποιείται από τα μέσα Οκτωβρίου σε κλειστό χώρο, όμορο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ.

Τέλη Οκτωβρίου, αναμένεται να γίνει η μεταστέγαση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο Γκύζη, σε νέο κτίριο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, που θα περιλαμβάνει χώρο αναμονής για τους ασθενείς, αλλά και περισσότερα γκισέ για την παράδοση – παραλαβή φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ).

Περί  το τέλος Νοεμβρίου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η  ανακαίνιση - επέκταση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας, όπου δημιουργείται χώρος αναμονής για τους ασφαλισμένους.

Στην τελική ευθεία είναι η διακήρυξη διαγωνισμού για μεταστέγαση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Τούμπας.

Ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης, εντός του Σεπτεμβρίου, φαρμακοποιών - υπαλλήλων φαρμακείων με σύμβαση για την κάλυψη θέσεων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όσο και στο Τμήμα Ελέγχου και Επεξεργασίας Συνταγών. Η σχετική επεξεργασία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί είναι σε τελικό στάδιο.

Κατατέθηκε νέο αίτημα πρόσληψης 44 μόνιμων φαρμακοποιών μέσω ΑΣΕΠ για τα φαρμακεία και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προς αντικατάσταση των φαρμακοποιών που έχουν συνταξιοδοτηθεί/αποχωρήσει.

Υλοποιείται πρόγραμμα δημιουργίας φαρμακαποθηκών και κεντρικής παρακολούθησης παραγγελιών, προγραμματισμού ραντεβού παραλαβής φαρμάκων και αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον.

Πληροφορίες

Προχωρεί η επικαιροποίηση των πληροφοριών που απευθύνονται στους  ασφαλισμένους στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και αφορούν τα φαρμακεία του Οργανισμού και τα φάρμακα που διακινούνται από αυτά.

Τέλος, σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να είναι μέσα στον Οκτώβριο μία νέα Περιφερειακή Διεύθυνση στην οδό Ηπείρου.

Σε αυτή θα απευθύνονται οι ασφαλισμένοι στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που μέχρι σήμερα στο σύνολό τους απευθύνονται στην ΠΕ.ΔΙ. Αχαρνών, μειώνοντας την απόσταση που διανύουν αλλά και τους χρόνους εξυπηρέτησης.

Δημ.Κ