Εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) συναντήθηκαν με τον βουλευτή Ν. Αργολίδας και υπεύθυνο Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ανδρέα Πουλά. Συγκεκριμένα, η Γραμματέας της ΕΟΟ κα Μαρία Μενενάκου και ο κ. Βασίλης Σταθόπουλος, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής ενημέρωσαν τον κ. Πουλά για τη διαχρονική εγκατάλειψη της στοματικής υγείας από την ελληνική πολιτεία και τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου των οδοντιάτρων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα συντονισμού των αρμόδιων φορέων στην πρόληψη της στοματικής υγιεινής και οδοντιατρικής φροντίδας, ενώ τονίστηκε η ανάγκη εκπόνησης κεντρικού σχεδιασμού για οδοντιατρική πρόληψη στα σχολεία, καθώς και στις ευπαθείς και οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού.

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΟ υπογράμμισαν ακόμη στον κ. Πουλά πόσο αναγκαίες για τη στοματική υγεία του ελληνικού πληθυσμού είναι οι κινητές μονάδες και η κατ’ οίκον οδοντιατρική φροντίδα και παράλληλα τον ενημέρωσαν για τις επαφές της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Πουλάς από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ανάγκη αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων υγείας στις κατά τόπους ΔΥΠΕ και στην ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και κατέληξε ότι η συνεργασία των  Οδοντιατρικών Συλλόγων με τους θεματικούς Περιφερειάρχες Υγείας κάθε Περιφέρειας θα έλυνε πολλά προβλήματα.