Η Κλινική ΡΕΑ πραγματοποίησε εκδήλωση για την Έναρξη Λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα «Δημ. Χασιάκος».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι υποδομές και ο τεχνολογικός εξοπλισμός της νεοσύστατης Ογκολογικής Μονάδας. Η Μονάδα διαθέτει 15 ειδικές κλίνες (12 ατομικά δωμάτια νοσηλείας και ένα δωμάτιο με τρεις θέσεις), με σύγχρονες αντλίες έγχυσης φαρμάκων για ασφαλή χορήγηση χημειοθεραπειών. Επιπλέον, γίνεται χρήση κάσκας κρυοπηξίας, η πλέον αποτελεσματική μέθοδος για την αποφυγή της αλωπεκίας (πτώση μαλλιών), που εμφανίζεται ως παρενέργεια από τη χημειοθεραπεία.

Η Ογκολογική Μονάδα της ΡΕΑ αντιμετωπίζει όλα τα περιστατικά με κακοήθεις νεοπλασίες, σύμφωνα με αναγνωρισμένα πρότυπα ποιοτικής παροχής φροντίδας. Οι διαδικασίες εισαγωγής, εξετάσεων και θεραπειών πραγματοποιούνται εντός της Μονάδας, χωρίς ο ασθενής να χρειάζεται να μετακινηθεί σε άλλους ορόφους και τμήματα του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, η Ογκολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας συνεργάζεται με όλα τα διαγνωστικά τμήματα της ΡΕΑ (Τμήμα Ιατρικών Απεικονίσεων, Κεντρικά Εργαστήρια, Παθολογικό Εργαστήριο, Κυτταρολογικό Εργαστήριο, Διαγνωστικό Κέντρο Μαστού, Γαστρεντερολογικό – Ενδοσκοπικό Τμήμα κ.λπ).