Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα του νοσοκομείου "Αττικόν".

Έπειτα από τις θλιβερές εικόνες με τα ράντζα, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με αρνητικό τρόπο: σταμάτησαν οι χημειοθεραπείες, καθώς τέλειωσαν τα διαθέσιμα φάρμακα.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι, από την Πέμπτη, εντελώς αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα, διακόπηκε όλο το πρόγραμμα χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο.

Δεκάδες συμπολίτες μας, ειδοποιήθηκαν να μην προσέλθουν στα προγραμματισμένα ραντεβού τους, χωρίς να τους δίνεται καμιά εξήγηση ούτε κάποια δέσμευση για το πότε θα πραγματοποιηθούν οι συνεδρίες τους.

Το να διακόπτεται το πρόγραμμα αναγκαίων θεραπειών ενός ογκολογικού ασθενούς δεν είναι κάτι απλό.

Οι επιπτώσεις στην εξέλιξη και την αντιμετώπιση του κακοήθους νοσήματος είναι απρόβλεπτες, αναφέρουν οι γιατροί, για να σημειώσουν:

Το γεγονός έχει επαναληφθεί σε μικρότερη έκταση και στο παρελθόν και δείχνει όλη την αθλιότητα του δημόσιου συστήματος Υγείας, που συνεχίζεται και εντείνεται, παρά τις υποσχέσεις.

Δείχνει – σημειώνουν – την ωμή πραγματικότητα μιας δημόσιας Υγείας, που θυσιάζεται στο βωμό των "ματωμένων πλεονασμάτων", της μνημονιακής - δημοσιονομικής ασφυξίας και της επιχειρηματικής κερδοφορίας.

Όπως αναφέρουν, η επίσημη αιτιολόγηση από τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι το φαρμακείο του δεν έχει άλλο απόθεμα χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, διότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει εγκρίνει – αποδεσμεύσει τα αντίστοιχα ποσά φαρμακευτικής δαπάνης.

Πιστώσεις

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε πως ο Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), με μοναδικό θέμα την αύξηση του ορίου πιστώσεων φαρμάκου στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. 

Αποφασίστηκε η αύξηση των ορίων πιστώσεων κατά 54.200.000 ευρώ. Οι πιστώσεις αυτές θα καλύψουν, μεταξύ άλλων, και τις ανάγκες προμήθειας ογκολογικών φαρμάκων, για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασθενών.

To υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, εβδομαδιαία ενημέρωση για τις σχετικές πιστώσεις φαρμάκων.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου "Αττικόν" ανακοινώθηκε πως, έπειτα από την αύξηση των πιστώσεων, έγιναν παραγγελίες για φάρμακα και οι θεραπείες θα ξεκινήσουν εκ νέου τις επόμενες μέρες.

 Δημ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management