Η ενδυνάμωση της παρουσίας της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού τουρισμού υγείας είναι ο βασικός στόχος του 4ου GreekHealth Tourism Workshop που πραγματοποιείται στις 3 Δεκεμβρίου 2019 στη Μόσχα. Η εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια της έκθεσης Med Travel Expo και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ενδεικτικό της τάσης των Ρώσων ασθενών να νοσηλευθούν ή να πραγματοποιήσουν κάποια εγχείρηση εκτός της χώρας τους, είναι ότι σε πολλές χώρες πλέον τα νοσοκομεία διαθέτουν ρωσόφωνο προσωπικό. Σημειώνεται επίσης ότι οι διεθνείς ασθενείς του ιατρικού τουρισμού έχουν μέσο όρο δαπάνης 3.000 ως 4.000 δολαρίων. Το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, είναι υψηλό και σχετικά απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη και όσοι έχουν ασφαλιστική κάλυψη υγείας δεν προστατεύονται από το αυξανόμενο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης.  

Ως εκ τούτου, οι Ρώσοι, επανεξετάζουν την πρόσβασή τους στην ιατρική περίθαλψη, με σκοπό όχι μόνο να εξοικονομήσουν κόστος αλλά και να εξασφαλίσουν υγειονομική περίθαλψη υψηλού επιπέδου. Σε χώρες με προηγμένη υγειονομική περίθαλψη και τεχνολογία όπως η Γερμανία, η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, το Ισραήλ κλπ, το κόστος της ιατρικής περίθαλψης μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερο αυτού που καλούνται να πληρώσουν στη χώρα τους, οπότε και οι παραπάνω χώρες αποτελούν ιδανικούς προορισμούς.  

Στόχοι λοιπόν του συγκεκριμένου workshop είναι εκτός  από την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδος ως χώρα προορισμού παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου και η μεγαλύτερη διείσδυση των Ελληνικών ιδιωτικών κλινικών, νοσηλευτικών ιδρυμάτων και τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ήδη ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη ρωσική αγορά Τουρισμού Υγείας.

Το συγκεκριμένο event θα καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση Ρώσων ασθενών για υπηρεσίες που σχετίζονται με την πλαστική χειρουργική, την ογκολογία, την καρδιολογία, τα διαβητολογικά, την ορθοπεδική αποκατάσταση, τη γυναικολογία (κυρίως εξωσωματικές), τα νεφρολογικά προβλήματα, τα ανδρολογικά προβλήματα, την οδοντιατρική, θεραπείες για αναπνευστικά προβλήματα, κοσμετολογία, τουρισμό ευεξίας, ιαματικά κ.α.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο