Αντικαπνιστικό έλεγχο και στα σχολεία, ζητεί από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο υπουργός Υγείας.

Με εγκύκλιό του για τους υγειονομικούς ελέγχους, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, ο Βασίλης Κικίλιας ζητεί αυστηρή τήρηση και της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στους χώρους των σχολείων:

"Τονίζεται ότι περιοδικοί έλεγχοι θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, με πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας του σχολικού πληθυσμού", επισημαίνεται στην εγκύκλιο.

Ο υπουργός αναφέρει πως τα αποτελέσματα των ελέγχων στους χώρους των σχολικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα των σχολικών κυλικείων, καντινών και των χώρων εστίασης (συνημμένος πίνακας), θα πρέπει να αποστέλλονται στο υπουργείο Υγείας, συγκεντρωτικά ανά σχολικό έτος:

"Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στους ανωτέρω χώρους να αποστέλλονται μαζί με τα προαναφερθέντα στοιχεία.

Τα στοιχεία από τους ελέγχους της αντικαπνιστικής νομοθεσίας να συνυπολογίζονται και να αποστέλλονται επίσης στα συνολικά αποτελέσματα των ελέγχων εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας".

 

Συνεργασία

Ο κ. Κικίλιας ζητεί από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Εργασίας, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσουν τους εποπτευόμενους τους φορείς και τα νομικά πρόσωπα με απώτερο στόχο την καλύτερη συνεργασία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Με άλλη εγκύκλιο, που είχε στείλει τον περασμένο Ιούλιο, καθόριζε λεπτομερώς τους δημόσιους χώρους στους οποίους απαγορεύεται το κάπνισμα.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οι χώροι που παρέχεται εκπαίδευση όπως: σχολεία, Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, φροντιστήρια, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι παιδότοποι, καθώς και οι κλειστοί χώροι διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες