Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο και τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Ελευθερίου.

Στη συνάντηση, ο κ. Εξαδάκτυλος παρουσίασε στον κ. Κικίλια τις προτάσεις του Π.Ι.Σ. για το σύστημα Υγείας. Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις και θα τοποθετηθεί επ’ αυτών στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ότι βρίσκονται σε τελικό στάδιο υλοποίησης, οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ 800 νέων γιατρών όλων των ειδικοτήτων σε όλη τη χώρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα για το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν μπορούμε να μη σεβόμαστε ή να αμφισβητούμε τις αποφάσεις των ανωτάτων γνωμοδοτικών οργάνων της Πολιτείας. Μπορούμε ενδεχομένως να ξαναζητήσουμε να επανεξετάσουν την περίπτωση. Θα πρέπει όμως να σεβόμαστε αυτές τις αποφάσεις. Όλοι ευχόμαστε το καλύτερο για όλους τους ασθενείς μας και ειδικά για τον συγκεκριμένο μικρό ασθενή, αλλά δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιο είναι το καλύτερο. Είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι που απαρτίζουν το Α.Υ.Σ., έχουν φροντίσει με κάθε τρόπο, έχουν μελετήσει συστηματικά και διεξοδικά όλες τις παραμέτρους και εφόσον κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, είναι αυτή που εξυπηρετεί την υγεία του μικρού ασθενούς». 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο