Συνάντηση με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κα Θεανώ Καρποδίνη είχε ο Α’ αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κ. Φώτης Πατσουράκος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΙΣΑ  Γ. Πατούλη, για θέματα που αφορούν τη συνταγογράφηση.

Στην Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αγχολυτικών φαρμάκων -τα οποία δεν δύναται να συνταγογραφηθούν από διάφορες κλινικές ειδικότητες - όπως π.χ. είναι οι καρδιολόγοι εάν και είναι υποχρεωτικό να δίνεται ως ήπια αγωγή μετά από κάποιο στεφανιαίο επεισόδιο.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των συμβάσεων των ιατρών που παρά την από τριετίας διαπραγμάτευση με την παλιά ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί για τους ήδη συμβεβλημένους, πλην των 800 συμβάσεων για νέους γιατρούς.
Ένα ακόμα σοβαρό θέμα που τέθηκε στην κα. Καρποδίνη ήταν οι εξοντωτικές ποινές που έχουν μπει τους τελευταίους τέσσερις μήνες και λίγο πριν την αλλαγή της ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ, για θέματα συνταγογράφησης  σε γιατρούς κυρίως της Α’ ΥΠΕ.
Ζητήθηκε στο πλαίσιο της αλλαγής του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, να τροποποιηθεί ό,τι αφορά τη συνταγογράφηση και τις ποινές των ιατρών και να υπάρχει μια μικτή επιτροπή από τον ΕΟΠΥΥ και τους Ιατρικούς Συλλόγους που να ελέγχουν τις πιθανές παραβάσεις της συνταγογράφησης  με επιστημονικά και όχι αμιγώς λογιστικά κριτήρια.
Παράλληλα ζητήθηκε από την  Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, να ενημερωθεί από τους αρμοδίους φορείς για το θέμα των 120 δόσεων  και του Claw Back γιατί ενώ έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση εκκρεμεί η Υπουργική απόφαση, γεγονός που δυσχεραίνει μέγιστα την επιβίωση των εργαστηρίων –κλινικοεργαστηριακών γιατρών και πολυιατρείων.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ  Γ. Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δίνει μάχη για τον ασθενή  και τη δημόσια υγεία. Πρέπει να γίνει κατανοητό ωστόσο ότι υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται. Θα πρέπει να αρθούν τα εμπόδια που δυσχεραίνουν το επιστημονικό έργο και να  διασφαλιστεί η ελεύθερη επιλογή γιατρού για όλους τους ασθενείς στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 19 κλοπές και διαρρήξεις σε φαρμακεία
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης