Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Επιστημονικό Συμπόσιο με διεθνή συμμετοχή και τίτλο «2019 Women’s Health Symposium: Νεότερες εξελίξεις στην Ουρογυναικολογία και Επανορθωτική Χειρουργική», στις  21 και 22 Οκτωβρίου 2019 στην Κλινική ΡΕΑ.

Ανάμεσα στους καταξιωμένους ομιλητές, βρέθηκαν ο Dr Apostolis Costas, Ουρογυναικολόγος, Χειρουργός Πυελικού Εδάφους από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Mr Jackson και η Miss Price, Consultants Urogynaecologists στο John Radcliffe Hospital στην Οξφόρδη Αγγλίας.

Κατά τη διάρκεια του επιστημονικού συμποσίου, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ζωντανή αναμετάδοση τέσσερα επεμβατικά περιστατικά. Το πρώτο περιστατικό, αφορούσε σε κολπική ατροφία και επιπολής δυσπαρευνία, στο οποίο πραγματοποιήθηκε ενδοκολπική θεραπεία με τη χρήση του Feminine Juliet Laser, από τον κ. Δέρπαπα Αλέξανδρο, μαιευτήρα γυναικολόγο, Επιστημονικό Υπεύθυνο Τμήματος Ουρογυναικολογίας & Χειρουργικής Πυελικού Εδάφους της Κλινικής ΡΕΑ. Στο δεύτερο περιστατικό, αντιμετωπίστηκε ακράτεια ούρων επιτακτικού τύπου, με ενδοκυστικές ενέσεις botox.

Τη σκυτάλη στα χειρουργεία έλαβαν οι Miss Price και Mr Jackson, πραγματοποιώντας λαπαροσκοπική κολποανάρτηση κατά Burch, σε περιστατικό με ακράτεια ούρων από προσπάθεια με συνοδό κυστεοκήλη σταδίου 1. Και τέλος, ο Dr Apostolis πραγματοποίησε Λαπαροσκοπική ιεροκολποπηξία με πλέγμα, σε περιστατικό με υποτροπή πρόπτωσης κολπικού κολοβώματος σταδίου 3.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Κλινικής ΡΕΑ, κα Κουράκου Ευγενία δήλωσε: «Η διοργάνωση του “2019 Women’s Health Symposium” από το νεοσύστατο Τμήμα Ουρογυναικολογίας & Χειρουργικής Πυελικού Εδάφους της ΡΕΑ, δικαιώνει τη Διοίκηση της Κλινικής μας για την προσπάθειά δημιουργίας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο της φροντίδας μας τη γυναίκα». Με τη σειρά του, ο Επιστημονικός Διευθυντής της Κλινικής ΡΕΑ, κ. Κρεατσάς Γεώργιος υπογράμμισε τη σημαντικότητα της συνεργασίας, μεταξύ γυναικολόγου και εξειδικευμένου ουρογυναικολόγου, καθώς και τα πλεονεκτήματα της ομαδικότητας μεταξύ ειδικοτήτων, προς όφελος των ασθενών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]