Νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ είναι ο χειρουργός Δημήτρης Φιλίππου.

Ο διορισμός του εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπής της Βουλής.

Ο κ. Φιλίππου διαδέχεται τον Ιωάννη Μαλέμη, ο οποίος είχε αναβαθμιστεί τον περασμένο Ιανουάριο από αντιπρόεδρος σε πρόεδρο του Οργανισμού.

Ο  ιατρός και Επίκουρος Καθηγητής Δημήτρης Φιλίππου γε ννήθηκε στην Αθήνα το 1970.  Σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήλθε με Πανελλήνιες εξετάσεις. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 1995 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Κατά τη διάρκεια των βασικών σπουδών υπήρξε πρωτοπόρος, έδειξε ιδιαίτερη κλήση στα επιστημονικά δρώμενα της ιατρικής, εμπνεύστηκε και ίδρυσε την Επιστημονική Ετ αιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, η οποία αποτέλεσε πραγματική επανάσταση στο χώρο της Ιατρικής Εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Η κίνηση αυτή έχει λάβει ελληνικά και διεθνή βραβ εία με κυριότερο αυτό της Ακαδημίας Αθηνών.

Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αριστομένους, (Κέντρο Υγείας Μεσσήνης) στο Νομό Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας όπου χρημάτισε Γενικός Γραμματέας.Κατά τη διάρκεια λήψης της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής εκπαιδεύτηκε σε διάφορα μεγάλα κέντρα της Αθήνας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!