Στο 19o PHARMA point που διεξήχθη 2-3 Νοεμβρίου 2019 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στην Θεσσαλονίκη έκανε παρέμβαση με ομιλία του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, «το 2050 η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως θα είναι η ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων λόγω υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών, κάτι για το οποίο οφείλουμε να λάβουμε εγκαίρως τα μέτρα μας.
Επίσης, ο Δρ Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να αντιληφθούμε ότι «δημόσιο» δεν είναι μόνο το κρατικό (καθώς η ταύτιση υφίστατο μόνο στα κομμουνιστικά κράτη), αλλά και οι υπηρεσίες από χιλιάδες ιδιώτες παρόχους, γιατρούς και φαρμακοποιούς, που προσφέρουν δημόσιες υπηρεσίες μέσα από τις ιδιωτικές δομές τους.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κουραμπιέδες, μελομακάρονα και μια αίσθηση ανεκπλήρωτου
Το πρώτο και μοναδικό βιο - ομοειδές φάρμακο για την πολλαπλή σκλήρυνση μπαίνει στις ΗΠΑ
Ι. Βαρδακαστάνης: Το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί